OSG De Hogeberg

“De Walvis” wordt de nieuwbouw, c.q. uitbreiding van OSG De Hogeberg op Texel wel genoemd. Daarmee refererend aan de speciale, gebogen vorm van de grotendeels uit aluminium vliesgevel bestaande nieuwbouw, waarin onder meer de nieuwe entree en het VMBO-plein, met tribune, zijn gesitueerd. Het nieuwe gedeelte van de school sluit naadloos aan op de bestaande oudbouw waarvan in feite alleen de buitenschil is blijven staan. De school is van binnen compleet gestript, opnieuw ingedeeld en aan de moderne eisen aangepast.

De nieuwbouw is opgetrokken uit hout (de basis) en staal (gebogen dakconstructie). De gevel bestaat deels uit mbi steen met een schelpenstructuur en voor een belangrijk deel uit een aluminium vliesgevel. Op het gebogen dak ligt kunststof dakbedekking afgedekt met sedum als isolerende en altijd groen blijvende toplaag. Opmerkelijk is dat de nieuwbouw zo’n 70 centimeter lager ligt dan de bestaande bouw. Dit natuurlijke hoogteverschil wordt aan de buitengevel gecamoufleerd door de schuin oplopende plint. In de nieuwbouw wordt het hoogteverschil via een afwijkende verdiepingshoogte gecompenseerd.

Texel

Schulte & Lestraden B.V.

2010

Leren

Nieuwbouw

Aanpassingen bestaand 4300m² en Nieuwbouw 4400m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.