TNT Greenoffice Hoofddorp

Het nieuwe kantoor, naar een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam, dat voor TNT in Hoofddorp zal verrijzen, is het eerste in een reeks van zes Green Offices™. Green Office™ is onderdeel van het ambitieuze Planet-Me programma, waarmee TNT zijn ambitie wil waarmaken om het eerste post- en expresbedrijf ter wereld te worden dat emissievrij opereert. Ook voor de toekomstige gebouwen van TNT betekent dit dat ze geen CO2 zullen uitstoten, dan wel CO2-positief zijn.

Het nieuwe kantoor moet dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid voldoen: CO2-emissievrij, LEED Platinum en de hoogste Greencalc+ certificering ooit bereikt in Nederland.Het gebouw kenmerkt zich door het grote atrium waar de kantoorvleugels omheen zijn geprojecteerd. Het atrium dient als verkleining van de bouwkundige schil, om zo transmissieverliezen te beperken. Het atrium is een bufferzone tussen kantoor en buiten, en wordt met name geklimatiseerd door ventilatielucht over te storten vanuit het kantoor. Actieve klimatisering van het atrium vindt slechts minimaal plaats via vloerverwarming/-koeling. (van WTH)

Verdere reductie van de transmissieverliezen uit de kantoren vindt plaats door middel van een mossedum dak. Reductie van het electriciteits verbruik wordt gerealiseerd door een geoptimaliseerd verlichtingsontwerp. Het gebouw wordt geklimatiseerd door een klimaatplafond met een lokale regeling. Warmte en koude wordt opgewekt door een lokaal energieopslagsysteem met warmtepompen. arm tapwater wordt grotendeels opgewerkt door een zonneboilers.

Hoofddorp

Kropman B.V. - ontwerp Architectenbureau Paul de Ruiter B.V., Amsterdam

2011

Werken

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.