UPC Green Office en Callcenter

Het nieuwe duurzame kantoorgebouw van UPC zal worden gebouwd aan de Harlingertrekvaart in Leeuwarden. In het nieuwe gebouw worden twee afdelingen samengebracht die nu verspreid liggen in de stad. UPC wil de medewerkers op deze manier een kwalitatief betere werkplek bieden en de synergie tussen de afdelingen vergroten.

Voor UPC is duurzaamheid een belangrijke ambitie. Het gebouw heeft grote open werkvloeren, die op allerlei verschillende manieren ingericht kunnen worden. De twee atria in het midden zorgen voor voldoende daglicht en uitzicht. Door de compacte vorm van het gebouw en de twee atria kan het totale oppervlak aan zonbelast geveloppervlak worden verkleind. Door daarnaast slimme zonwering te gebruiken, die wel voldoende daglicht toelaat maar de warmte van het directe zonlicht blokkeert, is minder ruimtekoeling nodig. Verwarming van het gebouw met aardwarmte en koeling van het gebouw met het water van de Harlingertrekvaart leveren ook op een eenvoudige wijze een behoorlijke energiebesparing op. Samen met 800 m² PV-cellen op het dak moeten al deze duurzame en energiebesparende technieken ervoor gaan zorgen dat het gebouw Leed Platinum wordt en het BREAAM-NL Excellent certificaat wordt behaald.

Leeuwarden

Wolter & Dros Groep

2011

Werken

Nieuwbouw

2.500 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.