Renovatie voormalig Burgerweeshuis te Amsterdam

Een nieuw leven voor het Burgerweeshuis in Amsterdam. Beheer Brouwershoff en Nijkerk, de nieuwe eigenaren sinds 2014, hebben de ambitie om dit jonge Rijksmonument om te vormen tot een kantoor voor 1 of meerdere huurders. Het gebouwencomplex bestaat uit een aantal paviljoenen verbonden door een stelsel van verbindingsgangen. Het gebouw staat bekend om zijn structuralisme, naar ontwerp van Aldo van Eyck.
Van Klimaatservice Holland kregen wij de opdracht om alle paviljoens van dit rijksmonument te voorzien van vloerverwarming en -koeling.


MAATWERK


Doordat de beschikbare inbouwdiepte op de wand en de opbouwhoogte van de vloer beperkt is hebben wij gekozen voor de messing verdeler en om de leidingen in de vloer in te frezen.

Omdat enkele paviljoens al zijn verhuurd en de nieuwe eigenaren specifieke eisen hadden ten aanzien van de vloerverwarming en -koeling, zijn een aantal paviljoens voorzien van ons renovatieconcept Vareno®. Een vloeropbouwsysteem waarmee we binnen een beperkte opbouwhoogte een totaaloplossing voor verwarming, koeling, geluid en brandwerendheid en maximaal gewicht bieden.

TOEGEPAST


Montagemethode : in totaal is bijna 30.000 meter buis gefreesd in de vloer.
Legpatroon : meander
Afwerkvloer : gietvloer

Amsterdam

Klimaatservice Holland B.V.

2017

Werken

Renovatie

3641m2

verwarmen en koelen, frezen, messing verdeler

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.