Waarom WTH? Wat mij betreft gewoon daarom!

Bij zo’n titel denkt u misschien: ‘Daar gaat vast iemand mij vertellen waarom WTH de beste vloerverwarmingsspecialist is van Nederland.’ Had gekund inderdaad, maar dat laten we doorgaans liever over aan onze opdrachtgevers en gebruikers ;-). Nee, de reden dat ik dit blog schrijf is dat ik 10 jaar in dienst ben bij WTH. Nou is 12,5 jaar hier pas echt een reden om een feestje te geven, maar ik vind dit al een behoorlijke mijlpaal. Het zette mij ook aan het denken: waarom vind ik het hier zo leuk?

Ik herinner het mij nog heel goed, 1 november 2005 was mijn allereerste werkdag bij WTH. Zo spannend om voor het eerst dit gebouw binnen te stappen als medewerker. Nu, 10 jaar later, is het bijna zo vertrouwd als over de drempel stappen van mijn eigen huis. De mensen, de sfeer, het werk, het is altijd leuk. Natuurlijk, iedereen heeft dipjes, zo ik ook, maar ik werk nu niet voor niets al 10 jaar bij hetzelfde bedrijf. Zo gebruikelijk is dat tegenwoordig niet meer in mijn generatie en vakgebied.

Wat maakt nou dat ik hier zo blij ben, vroeg ik mij af toen mijn 10-jarig jubileum dichterbij kwam. Natuurlijk de collega’s, de inhoud van het werk, de mogelijkheden die ik krijg om het moederschap te combineren met mijn werk. Het zijn allemaal belangrijke argumenten, maar er moest meer zijn.

Duurzaam en begaan
Toen dacht ik terug aan die eerste keer dat ik hier als medewerker over de drempel stapte. Het is een bijzonder gebouw waarin WTH is gehuisvest. Het is 13 jaar oud, maar staat nog steeds in de top 15 van meest energiezuinige gebouwen van Nederland.

Ik ben moeder en ik denk veel na over de toekomst van mijn kinderen. Zoals elke ouder wil ik dat ze het goed hebben. Bijdragen aan minder milieuvervuiling en een schonere wereld hoort daar zonder meer bij. Dat doen wij thuis door bewust om te gaan met energie, water en afval, maar dat ik werk bij een bedrijf dat dit ook hoog in het vaandel heeft staan doet mij goed. De overtuiging van WTH past bij die van mij.

Met stip op 1: Join the pipe
Dat komt overigens ook tot uitdrukking in de relatiegeschenken die ik elk jaar voor onze opdrachtgevers en andere relaties uitzoek. We gaven knuffels van het Wereld Natuur Fonds om hun inspanningen om de natuur te beschermen te steunen. We gaven de waterpebble, een klein apparaatje dat je in je douchebak legt en je steeds iets korter laat douchen om zo water te besparen.

En, voor mij met stip op 1, we gaven de Join the pipe. Misschien weet u het nog, die navulbare blauwe flessen in de symbolische vorm van stukken waterleiding? Door het weggeven van deze fles ondersteunden we drinkwaterprojecten in Afrika en Azië.

Besmet geraakt
Bij ieder geschenk speelt de boodschap een zeer belangrijke rol. Altijd maatschappelijk verantwoord, vaak duurzaam. Want dat zit tot diep in de genen bij WTH en ik ben erdoor besmet geraakt. Super trots ben ik dat ik alweer 10 jaar onderdeel ben van zo’n begaan bedrijf!

Waarom WTH? Niet ‘gewoon’ daarom dus, maar daarom!

Publicatiedatum: 9 november 2015
Deel deze pagina via:

Reacties

Beste Marijke, Van harte gefeliciteerd! Ik vind je de beste...waarom, gewoon daaromE. van Weert | 9 november 2015 | 21:12
Thanks Ed! Marijke Zanen | 10 november 2015 | 10:17
Plaats een reactie
Voer uw gegevens in en verstuur uw reactie. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Bijdrage van:Marijke Zanen
Adviseur Marketing en Communicatie
Niks meer missen?

Schrijf je dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.