A10 Sportparkstad, Laan van Spartaan

Tussen de A10 West en het ringspoor van Amsterdam staat over een aantal jaren een bijzondere wijk: Laan van Spartaan. De wijk wordt aangelegd rond de bestaande voetbalvelden van VVA/Spartaan. Rond de velden komt een laan waar de wijk haar naam aan dankt. Amsterdammers kunnen hier in de toekomst niet alleen wonen, maar ook sporten, onderwijs volgen en ontspannen.

De ontwikkeling van de wijk wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds MAB Ontwikkeling en stadsdeel Bos en Lommer. De meeste voorzieningen bevinden zich aan de zijde van de Jan van Galenstraat. Hier komen onder andere een vestiging van het ROC van Amsterdam en een vervangende gemeentelijke sporthal voor onder meer Badmintonvereniging Slotermeer. Midden in het gebied liggen de velden en het clubgebouw van voetbalvereniging VVA Spartaan.

Langs de A10 komt een lang gebouw met studentenwoningen, ouderenhuisvesting, een restaurant en waarschijnlijk ook een fitnessruimte en klimhal. Langs het water van de Erasmusgracht komen drie hoven met eengezinswoningen en appartementen. De woningen variëren sterk in prijs en grootte. Sommige zijn speciaal bedoeld voor starters, andere voor gezinnen.

Amsterdam

Gebr. Hermans & Zegwaart B.V.

2011

Wonen

Nieuwbouw

1.250 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.