Apollohouse

Het Apollohouse is een rijksmonument dat in 1935 door architect Roosenburg werd ontworpen voor de Rijksverzekeringsbank. Het gebouw werd in 1939 opgeleverd. De Rijksverzekeringsbank, later de Sociale Verzekeringsbank geheten, was van 1939 tot 1990 in het Apollohouse gevestigd. In 1992 trok advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke in het pand. Uit dat kantoor is in 2000 Allen & Overy Amsterdam voortgekomen.

Met de jaren werd de noodzaak tot het moderniseren van het gebouw groter. In de loop van 2010 werd overeenstemming bereikt met de eigenaar van het pand (Newomij) over de renovatie, die onder verantwoordelijkheid van Allen & Overy plaatsvindt. De renovatie zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Het kantoor verwacht begin 2012 naar een historisch, duurzaam pand terug te keren dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.

WTH levert een bijzonder aandeel in het project. De vraagstelling van de adviseur was dat men behoefte had aan een systeem welke zonder geforceerde luchtstroom koudeval bij de ramen kan opvangen. De enige ruimte die beschikbaar was zijn de vensterbanken en de borstwering tussen de kolommen zijn. Samen met Wedi zijn we erin geslaagd om 5 standaard gevel activeringen te maken. Uiteindelijk gaan we rond de 600 kant en klaren gevelactiveringen geleverd. Een uniek stukje maatwerk van WTH!

Amsterdam

Burgers Ergon

2011

Werken

Renovatie

Special

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.