Bedrijfspand Racktime

Racktime is een sales-en marketingbedrijf dat zich inzet voor diverse grote merken en vanuit standplaats Alkmaar de hele Benelux kan veroveren. Een nieuw bedrijfspand zal met het combineren van een goederenontvangstcentrum, opslagruimten, een distributiecentrum, een showroom en kantoor- en trainingsruimten de activiteiten centraliseren. Daarbij wordt een verdubbeling van de capaciteit gerealiseerd.

Het nieuwe gebouw zal vorm krijgen op een trapeziumvormig kavel aan de westelijke rand van bedrijventerrein Boekelermeer, grenzend aan een beschermd weidelandschap. Bovenop de acht meter hoge goederenhal zijn in een L-vorm de kantoren en instructieruimten geplaatst, waardoor het uitzicht optimaal wordt benut. Op het resterende dakoppervlak wordteen op de zon georiënteerde daktuin aangelegd, van maar liefst 1000 m². Een royale dakrand op de zuid- en westzijde biedt de kantoren bescherming tegen de zon. De kantoren zijn bereikbaar via een lift of wenteltrap in de twaalf meter hoge, glazen hoofdentree op de hoek van het gebouw. Aan de buitenkant geven de plint van vulkaangrijze keramische elementen en een elegante zinken opbouw het geheel een representatieve en eigentijdse uitstraling.

Daarnaast zijn ingenieuze oplossingen gevonden voor de warmte en koeling van het gebouw, in het combineren van bodemwater (als basiswarmte en koeling) met restwarmte van de huisvuilcentrale (voor extra warmte).Efficiënt grondgebruik, duurzaamheid, uitstraling en uitzicht zullen zich zo samen manifesteren in een bijzonder bedrijfspand, dat Racktime alle ruimte biedt voor groei.

Alkmaar

Vetim B.V.

2010

Werken

Nieuwbouw

1.764 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.