Bomenwijk deelplan 1A

De Bomenwijk is een door architect Van Tijen ontworpen naoorlogse wijk in Delft met een grote sociale cohesie. Bij de herstructurering van de Bomenwijk moeten de portiekwoningen plaats maken voor nieuwbouw. Met de toevoeging van grotere grondgebonden woningen en kleinschalige appartementengebouwen wordt een nieuwe impuls gegeven aan de samenhang van de buurt.

Een toren aan de Lindelaan markeert de entree van de wijk. De toren telt acht woonlagen met op de begane grond een supermarkt. De toren telt vier woningen per verdieping en heeft een open uitstraling, met grote balkons op de hoeken. Aan het plein, op de hoek met de Elzenlaan, is een haakvormig gebouw ontworpen met appartementen die mooi op de zon en het uitzicht georiënteerd zijn. Het trappenhuis wordt geheel in glaslamellen uitgevoerd, verwijzend naar de Bomenwijkse ‘open hoek’.

De eengezinswoningen hebben de karakteristieke Bomenwijkse zadelkap en vormen een samenhangend beeld met het haakgebouw. In de materialisering is bewust gekozen voor samenhang tussen de nieuwe bebouwing en de bestaande woningen. Dit komt bijvoorbeeld terug in de flauw hellende daken, het vele glas en in de detaillering van de balkonhekken, de luifels en de tuinhekjes. In de Bomenijk zijn op verschillende schaalniveau’s duurzame maatregelen getroffen. De woningen worden duurzaam verwarmd en in de zomer gekoeld! met een warmtepompsysteem.

Delft

Giesbers & Van der Graaf

2011

Wonen

Nieuwbouw

7.900 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.