Gerschwin - 108 woningen Zuidas blok 8

‘Django Building’ is één van de eerste woongebouwen op de Zuidas Amsterdam. Het gebouw staat op kavel 8 van het gebied Gershwin, cluster III waarvoor KCAP eveneens een stedenbouwkundige massastudie heeft gemaakt. Django Building biedt 108 huurappartementen, verder bedrijfsruimtes en een éénlaagse ondergrondse parkeergarage, door Inbo architecten.

Gershwin is de eerste wijk binnen het ontwikkelingsgebied Zuidas waar wonen centraal staat. Het gebied is gepland als een gevarieerde stadswijk met een grote verscheidenheid aan woningtypes. Met 9 verdiepingen is het gebouw het laagste stadsblok tussen het hoogste gebouw van het gebied, de 29 verdiepingen tellende dubbeltoren Amsterdam Symphony van de Architecten Cie en de Duke Tower van Ateliers Lion met 20 verdiepingen. Het ensemble bestaat uit twee gebouwdelen; een verdiepte binnentuin en meerdere dakterrassen. De onderste verdiepingen met o.a. commerciële functies worden gedefinieerd door een geprinte glazen gevel. Daarboven domineert zwart metselwerk en een zich herhalend maar licht verschoven patroon van geanodiseerde kozijnen en balkons.

Constructief maakt de toepassing van een dragende gevel rondom grote openingen mogelijk. Alle woonruimtes zijn naar 2 richtingen georiënteerd en zijn voorzien van glas tot de vloer. Er wordt gebruik gemaakt van een innovatieve koude- en warmteopslag met een gesloten bronnensysteem voor een duurzame manier van koeling en verwarming van de woningen.

Amsterdam

Giesbers & Van der Graaf

2010

Wonen

Nieuwbouw

15.000 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.