Hessing

Een snel, gestroomlijnd ontwerp van spectaculaire proporties: langs de A2 bij LeidscheRijn geïntegreerd in een enorme geluidswal, bevindt zich het exclusieve automobielbedrijf Hessing. Hessing vertegenwoordigt de exclusieve merken Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce en Maserati. Het is een van de bekendste Nederlandse autobedrijven. De firma is altijd gevestigd geweest in De Bilt. Maar na bijna zeventig jaar is het bedrijf in 2005 verhuisd naar een centraal gelegen nieuwe locatie langs de A2 bij Utrecht.

In de nieuwbouw hebben de vier merken ieder hun eigen presentatieruimte gekregen, waarbij de eigen identiteit goed tot uitdrukking komt. Maar er komt ook een grote werkplaats, een uitgebreid onderdelenmagazijn en een schadewerkplaats: want uiteindelijk is ook Hessing een ‘gewoon’ garagebedrijf…Nou ja, gewoon! Voor de nieuwbouw heeft Kas Oosterhuis van het Rotterdamse architectenbureau ONL een buitengewoon pand getekend. Ontworpen vanuit de snelheid van het passerende autoverkeer. Voor de stroomlijn bestudeerde Oosterhuis speedboten, snelle wagens en straalvliegtuigen. Zo ontstond de Cockpit, geïnspireerd op de wijze, waarop de cockpit van de Starfighter vloeiend in de straaljagerromp is verwerkt.

Het futuristische, ruim 5000 vierkante meter grote pand is ‘parametrisch’ ontworpen waarbij, door de waarden van de variabele parameters te wijzigen, lengte, oppervlakte en inhoud van de Cockpit veranderen met behoud van de verhoudingen. Het geheel is geïntegreerd in de anderhalf kilometer lange, ook door Oosterhuis ontworpen geluidswal. WTH is ontzettend trots dat zij de vloerverwarming heeft mogen leveren.

Utrecht

Andriessen

2006

Werken

Nieuwbouw

6.400m²

Ruh-N change over

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.