NedTrain Referbishment and Overhaul

NedTrain Referbishment and Overhaul te Haarlem is de oudste en de grootste van de werkplaatsen van NedTrain. Het terrein beslaat 14 hectare en er zijn circa 700 werknemers. In deze werkplaatsen wordt alle denkbare soorten onderhoud en herstel aan treinstellen (en metro’s en trams !) gepleegd. Tussen twee bestaande hallen is een centrale free-flow ontworpen waar treinstellen, ontdaan van hun wielstellen, op een luchtkussenwagen worden verplaatst naar de voor de specifieke herstelwerkzaamheden geijkte plaats.

Aan deze centrale free-flow is een derde, nieuwe werkplaats ontworpen in de vorm van een tweetal langgerekte parallelle hallen, waarin twee dubbele putsporen zijn ondergebracht. Hier rijden treinen op een spoor naar binnen. Dat spoor staat op supports in een geul in de vloer, zodanig, dat ook van onderaf, vanuit de put, onderhoud kan worden gepleegd. Ook kunnen bakken van hieruit via een overzetpunt op een luchtkussen verder worden gebracht.

In verband met een verschuivende concentratie van personeel is in het ontwerp nog een kantoor in staal, met drie, uitbreidbaar tot vijf, bouwlagen opgenomen. De constructie van de treinstellenhal bestaat uit een staalconstructie van gebogen spanten op betonnen pylonen. Over deze constructie komt stalen binnenbeplating met isolatie en een golfplaat aan de buitenzijde. Deze gehele constructie wordt doorgetrokken in de gevel. Het hoogteverschil tussen de verschillende dakschalen wordt dichtgezet met polycarbonaat panelen. De hellende gevels zijn uitgevoerd als vliesgevel.

Haarlem

Gasservice Noordholland B.V.

2007

Werken

Nieuwbouw

1.550 m²

Vloerverwarming

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.