Paleisbrug Ponte Palazzo

In mei 2014 heeft WTH de opdracht gekregen, via Bosman Bedrijven uit Amersfoort, voor het leveren en installeren van vloerverwarming op de loopbrug en trappen van de nieuwe Paleisbrug Ponte Palazzo in Den Bosch.

De Paleisbrug is de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen het Paleiskwartier en het centrum van ’s-Hertogenbosch. De twee stadsdelen worden op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Op de brug wordt een verhoogd park aangelegd dat de oude binnenstad verbindt met de Hofvijver in het Paleiskwartier.

Het ontwerp van de Paleisbrug, waarvoor voormalig rijksbouwmeester Mels Crouwel verantwoordelijk is, bestaat uit een brug van zogeheten cortenstaal. Dat is speciaal staal dat opvalt door zijn roestbruine kleur. De brug wordt ongeveer 10 meter breed en 250 meter lang. Op de brug is ruimte voor wandelpaden, voor zitbanken en voor groen in de vorm van beplanting en bomen. Ook krijgt de brug een sfeervolle verlichting. Speciaal voor de fietser komt er aan beide kanten van de brug een bijzondere lift. Op de brug zelf kan worden gefietst. Paleisbrug is van cruciaal belang voor een goede en snelle verbinding tussen het Paleiskwartier en de binnenstad.


Den Bosch

Bosman Bedrijven Amersfoort

Eerste kwartaal 2015

Wonen

Nieuwbouw

Vloerverwarming en Variso

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.