Slachthuisbuurt

Aan de kant van de Schipholweg ontstaat een ware entree voor Haarlem. De nieuwbouw krijgt aan deze kant een dynamische uitstraling. Het nieuwe visitekaartje van Haarlem! De nieuwbouw loopt af richting de rest van de buurt. De sfeer is dan minder grootstedelijk, maar vrij intiem, met groene binnenhoven.

In de eerste twee nieuwbouwblokken aan de Hannie Schaftstraat komt een gevarieerd woningaanbod. Onder de huurwoningen bevinden zich sociale huurwoningen, maar ook vrije sector huur. Beide bouwblokken krijgen zowel appartementen als eengezinswoningen, variërend van 3- tot 6-kamers. De woningen liggen rond een binnenterrein en alle appartementen hebben een balkon of terras. Aan de zijkant van de bouwblokken komt een toegang naar de parkeervoorziening voor de bewoners.

Ymere ontwikkelt deze eerste nieuwbouw. Het voorlopig ontwerp toont globaal waar de woningen zich in de bouwblokken bevinden, hoe de toegang is geregeld en waar de parkeerplaatsen, bergingen en balkons komen. Details zoals kleuren en materiaalgebruik volgen later in een Definitief Ontwerp.

De sloop van de eerste fase is eind 2011 afgerond. Na het bouwrijp maken en het doorlopen van de procedures is de bouw van de woningen gestart in de tweede helft van 2012. Daarna volgen de andere projecten van Elan Wonen en Pré Wonen.  

Haarlem

Schouten Techniek B.V.

2014

Wonen

Nieuwbouw en renovatie

Vloerverwarming en -koeling

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.