WML terrein

In het voormalig kantoorgebouw uit de jaren 30 van Waterleiding Maatschappij Maastricht (WML) zijn in 2009 in opdracht van Vesteda 21 luxe appartementen gerealiseerd, in de volksmond inmiddels bekend onder de naam “Poort Waerachtig”.

Deventer architect J.D. Postma, bekend om zijn functionele ontwerpen en zijn evenwichtige ruimtelijke oplossingen maakte het ontwerp voor Poort Waerachtig. In zijn werk is ook te zien dat Postma een lange termijn strategie voor ogen had: dat wat hij ontwierp moest esthetisch zijn, maar ook duurzaam. In verband met de hoge grondwaterstand in dit gebied is de kelder met 50 cm verhoogd door middel van drainage in de ondervloer. Daarnaast was de draagkracht van de verdiepingsvloer beperkt, waardoor er is gekozen voor een zwevend vloerensysteem.

De appartementen zijn allen voorzien van WTH vloerverwarming als hoofdverwarming. Gekozen is voor LT verdelers voor laag temperatuursystemen in combinatie met een Intergas CV ketel welke in onderling overleg is afgesteld op een maximale temperatuur van 50 graden Celsius om zodoende een optimaal energiezuinig rendement uit de installatie te krijgen.

Maastricht

Envo

2010

Wonen

Renovatie

3.265 m²

Vloerverwarming: LT

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.