Museum Voorlinden

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever Museum Voorlinden, heeft Kraaijvanger Architects een gebouw ontworpen dat in alle opzichten dienend is aan de kunst. De langwerpige grondvorm bestaat uit natuursteen- en transparante glaswanden. De architectuur draagt op deze manier bij aan de natuurbeleving binnen.

De zalen worden verlicht door constant veranderlijke natuurlijke daglicht dat de kunstwerken tot leven brengt. Het kenmerkende licht van de Hollandse kust valt dankzij ingenieus afgesneden buisjes gedoseerd naar binnen. Een velum en transparant glas dak, waarin indirect LED licht is opgenomen, zorgt ervoor dat zowel op minder zonnige dagen als bij avond de kunstwerken zo natuurlijk mogelijk verlicht worden.

Maatwerk verdeler
Omdat het gebouw in alle opzichten dienend is aan de kunst, hebben wij op verzoek van de opdrachtgever de kunststof verdelers in de kelder geplaatst, aan de onderkant van de dekvloer van de begane grond, waardoor deze volledig aan het zicht onttrokken zijn.  Hiervoor hebben wij eerst een prototype ontwikkeld, welke na goedkeuring door de opdrachtgever door ons is toegepast. (zie afbeelding)

Wassenaar

Kuijpers Centrale Projecten

2016

4450m2

Vloerverwarming en vloerkoeling

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.