Tyler Museum te Haarlem

In het woonhuis van Pieter Teyler werd Teylers Stichting opgericht. In zijn testament liet hij opnemen dat het onverkocht moest blijven en dat het door een kunstenaar beheerd zou moeten worden.

Pieter Teylers Huis is altijd onlosmakelijk verbonden geweest met het museum. Enkele ruimtes van het huis behoren tot de best bewaarde historische interieurs van Nederland. Oude bouwkundige elementen die elders vaak al lang verdwenen zijn, zijn hier dikwijls behouden. Vanwege de grote historische en culturele waarde van het gebouw, zal Pieter Teylers Huis in de toekomst zijn deuren openen voor het publiek. Om dit te kunnen doen, is een grote restauratie nodig waar nu hard aan gewerkt wordt. Het Lorentz Lab, de werkruimte van Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz, maakt onderdeel uit van het huis en zal in 2017 als eerste worden geopend.

Lichtgewicht droogbouwsysteem

De wens van de opdrachtgever was om dit Rijksmonument te voorzien van vloerverwarming. Door de beperkt beschikbare opbouwhoogte heeft WTH hier gekozen voor ons renovatieconcept Vareno, vloeropbouw type 1Ha, een lichtgewicht droogbouw-systeem voor verwarmen en koelen.
Vareno Renovatieoplossingen

Ieder renovatieproject is uniek. Een standaard oplossing voor vloerverwarming en -koeling in de renovatie is er niet. Daarom heeft WTH voor u een selectietool ontwikkeld, zodat u zelf de beste oplossing voor uw project kunt selecteren.
Met een optimaal klimaat, energiebesparing, geluidsreductie en brandvertraging met een opbouwhoogte vanaf slechts 6 millimeter. Met slechts 10 materialen kunnen we meer dan 100 inventieve vloeren maken. Selecteer aan de hand van uw specifieke situatie de juiste oplossing voor vloeropbouw met WTH technologie voor verwarming of koeling.


Haarlem

Tylers Museum te Haarlem

2016

Wonen

Renovatie

147m2

Vareno 1Ha

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.