WUR Wageningen

In 2011 was het research centrum van de Universiteit Wageningen één van de eerste gebouwen waar met succes thermische betonactivering is toegepast. Door het activeren van de thermische massa van beton kan in veel gevallen worden afgezien van energieverslindende koelinstallaties en waardoor een grote energiebesparing gerealiseerd kan worden.

Werking Thermische Betonactivering

Met betonactivering zijn leidingen in de constructievloer of –wand opgenomen en wordt de temperatuur van de gebouwmassa met enkele graden verhoogd of verlaagt. Deze manier is dus uitermate geschikt voor lage temperatuurverwarming en hoge temperatuurkoeling. Bijvoorbeeld in combinatie met een warmtepompinstallatie.


Door een onderlaag van zeer poreus beton kan deze vloer voor een deel de akoestische problematiek oplossen die ontstaat door het achterwege laten van verlaagde akoestische plafonds, wat een voorwaarde is voor BKA.

Meer informatie over Thermische Betonactivering?

Wilt u meer informatie over thermische betonactivering? Wij hebben een apart team van specialisten opgeleid. Zowel binnen- als buitendienstmedewerkers en onze monteurs hebben uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. Daarmee heeft u een gespecialiseerd aanspreekpunt binnen WTH.

Wageningen

Heijmans Utiliteit

2011

10.325 m2

Betonkernactivering

Deel deze pagina via:
Meer weten over dit project?

Wilt u uitgebreide informatie of advies over uw project? Bel 078 - 6510640 of vul het formulier in.