Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

De voordelen van vloerverwarming zijn comfort, een lagere energienota, complete vrijheid van inrichting, geen stofcirculatie en gratis koeling.

Comfort

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor u een aangename warmte zult ervaren bij een lagere luchttemperatuur. Dit heeft een gunstig effect op de relatieve vochtigheid van de ruimte. De ruimte voelt daardoor veel behaaglijker aan dan bijvoorbeeld bij radiator- of luchtverwarming. Maar dat is niet de enige reden waarom vloerverwarming de meest comfortabele manier van verwarmen is. Vloerverwarming verwarmt uw hele vloer egaal. Koude trek over de vloer behoort tot het verleden. De ruimte wordt hierdoor veel gelijkmatiger verwarmd.

Een lagere energienota

Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Het spreekt voor zich dat een lagere luchttemperatuur van enkele graden een positief effect heeft op uw energienota. Door de gelijkmatige temperatuursverdeling en een lage watertemperatuur wordt het rendement verhoogd. En dat levert u een besparing op van ca. 15% op uw energiegebruik ten opzichte van andere verwarmingsystemen!.

Complete vrijheid van inrichting

De complete verwarminginstallatie wordt in de vloer weggewerkt. U heeft geen last van storende radiatoren in het vertrek en kunt de ruimte volledig vrij indelen.

Betere gezondheid

Ronddwarrelend stof behoort tot het verleden. De luchtcirculatie is bij vloerverwarming immers minimaal. Geen radiatoren betekent veel minder stofnesten en u heeft geen last meer van stofschroei. Met name voor mensen met allergieën of cara is dat een zeer groot voordeel.

Gratis koeling

U kunt uw woning ook koelen met de vloerverwarmingsinstallatie. U moet dan wel kunnen beschikken over koud water. Maar dat kan eenvoudig geleverd worden door een koelmachine of door de bron van een warmtepomp. Zeker in geval van een warmtepomp hoeft alleen de circulatiepomp te draaien en dat betekent dat u voor de vloerkoeling vrijwel geen kosten maakt.

Deel deze pagina via:
Wat is een Master / Master regeling?Bij een Master / Master regeling heeft iedere ruimte ...
Wat is een Master / Slave regeling?Een Master / Slave regeling bestaat uit...
UMR Vario Meer informatie over de UMR regeling