De dag van ....... Ewoud van Houwelingen


Ik ben Ewoud van Houwelingen. In dienst bij WTH vanaf 1 juli 2005. Werkzaam op de afdeling Productontwikkeling.

Mijn dag bij WTH begint meestal rustig, met een sterk portie koffie en het rustig laten opstarten van het systeem. Daarna wordt er begonnen met het echte werk. Ik controleer dan mijn eigen mailbox en de Mailbox Productontwikkeling. Vaak staat hierin een bijzondere, technische vraag van een klant of een collega die zo snel mogelijk beantwoord dient te worden. Over het algemeen zijn deze vragen snel op te lossen en kan ik er direct antwoord op geven.

Daarna staat een technische training aan WTH medewerkers op het programma. Bij deze training wordt de aanwezige kennis door middel van een actief proces opgefrist en worden de laatste ontwikkelingen op het vakgebied doorgenomen. Doordat de groep bestaat uit medewerkers van verschillende afdelingen wordt er door de ontstane discussies kennis overgedragen aan elkaar over het oplossen van problemen. Naast interne trainingen worden er ook technische trainingen op ROC scholen en aan klanten gegeven.

Na deze sessie komt de dag pas echt goed op gang. Via de Verkoop of Service afdeling komt er een vraag binnen over een systeem of product dat niet in de Productdatabase is terug te vinden of kan ik uitleg geven over de werking van een systeem. ’s Middags wordt er overlegd met de afdelingen Inkoop en Logistiek over de verschillende producten uit het assortiment. Nadat deze gezellige vergadering is afgerond wordt de technische informatie op de website bijgewerkt en wordt er andere technische documentatie aangepast.

Verder werk ik mee aan het verbeteren van de huidige rekenmethoden en het verbeteren van onze producten. Als dit allemaal afgehandeld is kan de computer worden afgesloten en is het tijd om naar huis te gaan.
Door de vele afwisselende werkzaamheden en het contact met bijna alle afdelingen binnen het bedrijf vind ik het zeer interessant om voor WTH te werken.

Om milieuvriendelijk bezig te zijn en het hoofd lekker leeg te maken kom ik (bijna) iedere dag met de fiets naar mijn werk. Om voldoende beweging te krijgen loop ik 3x in de week hard, alleen en in groepsverband en squash ik. Verder zit ik ook in diverse commissies bij de Scouting in Zwijndrecht en heb ik af en toe dienst als invalleiding bij een jeugdonderdeel.

Verder houd ik ervan om erop uit te trekken, dit kan een weekend rugzakkamperen zijn in de Ardennen, lekker op  wintersport of een vakantie naar het verre buitenland. Naast al deze activiteiten ga ik geregeld uit eten (scheelt weer afwas thuis!) en drink ik nog wel eens een speciaal biertje met mijn maten.

Ik geef de pen door aan…..Artie Verschoor!

Publicatiedatum: 2 oktober 2012
Deel deze pagina via: