Mooi Project; Nieuw hoofdkantoor G-Star RAW in Amsterdam Zuidoost


Vorige week hebben wij via installateur van Panhuis in Ermelo, de opdracht gekregen voor het leveren en installeren van 16.253 m2 vloerverwarming en –koeling voor het nieuwe hoofdkantoor van G-Star RAW in Amsterdam Zuidoost.
Leuk om te vermelden is dat de trappenhuizen worden voorzien van wandverwarming. De installatie daarvan is vorige week al gestart.


In dit nieuwe onderkomen worden alle activiteiten van G-Star samengebracht die eerder over verschillende locaties verspreid waren.

In het gebouw komen de creatieve afdelingen centraal te liggen in een glazen kern. Deze kern wordt omringd door ruimtes van donker beton met daarin de kantoorfuncties en de ondersteunende functies. De glazen plint van het gebouw dient als 'drop-off-plek' en als podium voor evenementen. Ook komt hier een parkeergelegenheid. Aan de noordzijde van het gebouw, gericht op de A10, heeft OMA RAW-space gecreëerd; een multifunctionele ruimte uitgerust met enorme hangar-achtigedeuren. Deze ruimte is geschikt voor binnen- en buitenevenementen als workshopsen modeshows.

G-Star’s hoofdkantoor is het tweede gebouw van Architectenbureau OMA dat momenteel in Nederland in aanbouw is; De Rotterdam op de Kop van Zuid, waar ook onze vloerverwarming wordt toegepast, wordt naar verwachting in 2013 opgeleverd.
Het hoofdkantoor van G-Star RAW wordt eveneens  in 2013 opgeleverd.

Publicatiedatum: 20 november 2012
Deel deze pagina via: