Stadsverwarming nu ook in Dordrecht


Afvalverwerker HVC en Eneco zijn met projectontwikkelaars van nieuwe wijken en woningbouwcorporaties in Dordrecht overeengekomen om 6300 nieuwe en bestaande woningen te voorzien van stadsverwarming, afkomstig van de afvaloven aan de Baanhoekweg.

Daarmee kunnen de verwarmingskosten van die woningen 5% lager uitvallen dan woningen die met gas worden gestookt. Per woning daalt de CO2-uitstoot met 75%.

Op het warmetnet kunnen alle nieuwbouwwoningen die vanaf nu in Dordrecht worden gebouwd aangesloten worden. Het afgelopen jaar zijn al op diverse plaatsen in Dordrecht warmteleidingen gelegd. In opdracht van Trivire, bouwt Stam + de Koning 10 moderne eensgezinswoningen in de Schaepmanstraat in Dordrecht. In opdracht van Comfort Partners verzorgt WTH de vloerverwarming in deze woningen. Deze woningen worden als één van de eerste in Dordrecht aangesloten op het restwarmtenet van HVC. De warmte die vrijkomt bij de huisvuilverbranding in Dordrecht verdwijnt binnenkort dus niet meer in de lucht, maar wordt gebruikt om het complex te verwarmen.

Publicatiedatum: 4 september 2012
Deel deze pagina via: