Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek WTH

Tijdens de laatste VSK hebben wij de kans gegrepen om onze klanten en relaties te interviewen. Wij waren benieuwd hoe klanten ons zien en wat wij kunnen verbeteren. De vragenlijst is afgenomen door Martine. In totaal heeft zij 107 mensen gesproken. Hiervan is 75% installateur, 15% adviseur en 10% overig (architect, aannemer, projectontwikkelaar).

Wij stelden o.a. de vraag:

Als u aan WTH denkt, welke score geeft u dan bij de volgende termen (op schaal van 1 tot 5, waarbij 1 zeer laag is en 5 zeer hoog). Hieronder vind je een selectie van de termen.

Kwaliteit

Prijs

Trendzettend

Innovatief

Zoals je kan zien, scoren wij heel goed op deze termen. Met name op de termen ‘innovatief’, ‘trendzettend’ en ‘kwaliteit’. Op prijs scoren we iets lager, maar toch valt het aantal mee.

Ook hebben wij informatie achtergehaald over een eventueel digitaal klantenportaal en wat klanten hier in terug willen vinden. Heel veel klanten hadden er eigenlijk geen mening over. De klanten die wel een mening hadden, vinden de status van tekeningen functioneel. Online bestellen vinden veel mensen niet functioneel. Maar dit heeft nog wel nader onderzoek nodig, omdat veel mensen waarschijnlijk geen beeld hebben bij het klantenportaal.

We hebben ook gevraagd waarom zij zaken doen met WTH. Ze mochten twee antwoorden geven. Dit zijn de drie belangrijkste argumenten waarom klanten met ons zaken doen:

1 Relatie

2 Prijs/Kwaliteit

3 Betrouwbaarheid/partnership


Tenslotte hebben we gevraagd naar verbeterpunten. We kregen er nogal wat. We noemen er een aantal.

1 Snelheid (aanpassen) tekeningen omhoog en de communicatie hierover verbeteren

2 Scherpere prijzen

3 Kwaliteit/gedrag monteurs moet omhoog

4 Betere handleiding eindgebruiker

5 Bereikbaarheid medewerkers omhoog

6 Offerte onduidelijk t.o.v. Tece, Tobe en JK

7 Betere communicatie

8 Een kliksysteem onder de verdeler want slangen draaien vaak mee

Concluderend kunnen we zeggen dat WTH een uitstekend imago heeft. We weten allemaal dat de prijs aan de hoge kant is. En natuurlijk heeft dit in crisistijd extra effect, maar klanten zijn ook bereid om meer te betalen als de kwaliteit en service goed is. Verbeterpunten zijn er altijd. Kijk zelf nog eens kritisch naar de punten en verbeter waar nodig. Op de marketingafdeling gaan we sowieso starten met een duidelijke handleiding voor de eindgebruiker.

Publicatiedatum: 28 februari 2014
Deel deze pagina via: