WTH praat op hoog niveau mee over duurzame inzetbaarheid

WTH praat op hoog niveau mee over duurzame inzetbaarheid
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert in 2012 een aantal topontmoetingen met zo’n 100 bedrijven die werk maken van de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Ook WTH is voor deze bijeenkomsten uitgenodigd!

Duurzame inzetbaarheid
WTH is door het ministerie speciaal uitgezocht om aan de sessies deel te nemen, vanwege de bijzonder positieve manier waarop wij omgaan met het fenomeen duurzame inzetbaarheid. In 2010 hebben wij als WTH een groot project gedaan in het kader van Sociale Innovatie, om de arbeidsproductiviteit te verhogen. Dit project werd gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds.

Hoog niveau
Woensdag 4 juli jl. was er weer zo’n inspirerende bijeenkomst op hoog niveau, waar René Schoenmakers namens WTH naar toe is gegaan. WTH was het op één na kleinste bedrijf dat aanwezig was bij deze bijeenkomst. Verder waren er directeuren aanwezig van onder andere Akzo Nobel, Unilever, Schiphol, GGZ, ANWB, KPMG en Nissan. De bedrijven praatten met name over corrigerende maatregelen, zoals niet snoepen, kleinere teams, meer traplopen, in huis sporten en een plattere organisatie.
WTH heeft aangegeven veel te hebben gedaan aan preventieve maatregelen, zoals het vereenvoudigen van processen, dubbel werk weghalen, minder problemen veroorzaken, goed luisteren naar werknemers en faalkosten en stress wegnemen. Hierdoor worden werknemers productiever en ervaren hun werk als leuker en minder stressvol.

Duurzaam ondernemen
De heer Tex Gunnink, lid van de raad van Bestuur van AKZO Nobel, sprak tijdens deze derde bijeenkomst met name over het geheel van Duurzaam ondernemen, Duurzaam opleiden en Duurzame Inzetbaarheid. Ook in dit verhaal hebben we als WTH veel voorbeelden kunnen geven wat Duurzaam Ondernemen volgens ons inhoudt.

Publicatiedatum: 17 juli 2012
Deel deze pagina via: