Terug naar overzicht

Bouwen aan een betere toekomst met Habitat for Humanity

Hoe zou het zijn als u geen eigen huis hebt? Géén stromend water, géén eigen toilet en geen privacy? Het hebben van een thuis is toch een eerste basisbehoefte? Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld. Helaas is dat niet overal vanzelfsprekend.

Partnership met Habitat for humanity

Habitat bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Daarom bouwt Habitat huizen samen met de nieuwe huiseigenaren. In die landen waar het minder vanzelfsprekend is om een dak boven het hoofd te hebben dan hier in Nederland.

Precies daarom is TBI in 2014 een partnership met Habitat for Humanity aangegaan. Habitat for Humanity bouwt namelijk aan een wereld waarin iedereen een thuis heeft. Een woning is de basis voor een gezond en veilig bestaan en daar heeft iedereen recht op. Dit doet Habitat for Humanity in landen waar het minder vanzelfsprekend is dat men een eigen dak boven het hoofd heeft. Sinds de oprichting in 1976 heeft Habitat for Humanity zo al meer dan 13 miljoen mensen aan een betere toekomst geholpen.

Bouwen in Roemenië

Van 6 april tot 15 april 2019 gaan 12 TBI’ers met de nieuwe huiseigenaren en lokale ondernemers in Roemenië bouwen aan een betere toekomst. Vanuit WTH neemt onze administratieve collega Sandra Klunder-Scheurwater deel aan de bouwreis. Wij zijn hartstikke trots op Sandra! Natuurlijk gaan we haar volgen bij haar voorbereidingen en tijdens haar reis.

Sandra: “Ik kijk graag naar woonprogramma’s en houd van het inrichten en gezellig maken van woningen. Deze mensen zijn al blij als ze een eigen toilet of stromend water hebben. Terwijl wij het in Nederland hartstikke goed hebben, klagen we over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over de kosten van de zorgverzekering, kussentjes die niet mooi meer zijn en het niet kunnen vinden van een mooi nieuw kledingstuk. We zouden best eens wat meer mogen waarderen wat we hebben. Een huis is een eerste basisbehoefte en dat gun ik iedereen!”


Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan! Daar is Sandra hartstikke blij mee. 

 

Bouw mee met Sandra en doneer!