Onze hybride verdeler is van alle markten thuis

Duurzame warmteopwekkers zoals warmtepompen krijgen steeds vaker een plek in de woning. Ook in combinatie met een conventionele cv ketel. Dit soort hybride opstellingen vragen om vloerverwarming verdelers en regelingen die met hoge en lage aanvoertemperaturen overweg kunnen en daarbij het rendement van een warmtepomp niet beïnvloeden.

Onze hybride verdeler (met UMR) is modulair en vooral geschikt omdat de hierin aanwezige pomp ten behoeve van de mengfunctie alleen wordt aangestuurd wanneer dit echt nodig is. De pomp reageert op de meting van de van aanvoer- en retourwatertemperatuur. Of wanneer de primaire pomp onvoldoende capaciteit heeft. Dit wordt automatisch geregeld en afgestemd op de warmte- of koelbehoefte van de vloerinstallatie.

Met een hybride verdeler is een goede circulatie over de vloergroepen verzekerd, waarmee het systeem sneller kan opwarmen en de vloer over de gehele oppervlakte gelijkmatig verwarmd wordt. Bovendien wordt onnodig energieverbruik voorkomen doordat de vloerverwarmingspomp terugloopt in toerental of uitschakelt zodra dit mogelijk is.