Stoken op het ritme van de dag


Doordat de huidige nieuwbouw woningen zo goed geïsoleerd zijn, waardoor de ruimtetemperatuur lang op niveau blijft, kan de ervaring zijn dat de vloer niet comfortabel warm aanvoelt.

Als er overdag mensen in de woning aanwezig zijn, zelf warmte produceren, apparatuur aan hebben staan die warmte produceert en er mogelijk warmte binnen komt door de zon, kan dit leiden tot een koude vloer, oftewel comfort klachten.
De oorzaak hiervan is dat de ruimtethermostaat geen warmte meer vraagt en de CV-ketel daardoor ook geen warmte meer levert. ’s Nachts koelt de woning af omdat de buitentemperatuur lager is en de interne warmtelast, zoals hierboven beschreven, minder is. Het gevolg hiervan is dat de CV-ketel ’s nachts in bedrijf komt waardoor de vloer juist dan comfortabel aan voelt.

Om het comfort overdag te verhogen hebben wij het Stoken op het ritme van de dag ontwikkeld. Door met de thermostaat de verwarming op bewust gekozen tijden aan te zetten, wordt de vloer na enige tijd weer als behaaglijk ervaren. Omdat de vloertemperatuur (vaak) niet boven de ruimtetemperatuur komt, zorgt de gevraagde warmte alleen voor het opwarmen van de vloer en niet voor het verhogen van de ruimtetemperatuur. Zo kan er op elk gewenst moment meer comfort worden verkregen.  Uiteraard is dit geen besparende maatregel, maar een maatregel voor meer comfort.

Speciaal voor verwarmen op het ritme van de dag heeft WTH de UMR ontwikkeld. Draadloze klokthermostaten communiceren met de UMR regeling en kunnen zo aangeven welk temperatuurniveau er op een bepaald moment gewenst is.

Met behulp van het klokprogramma gaat de installatie van te voren warmte leveren. Op het gewenste moment zal de temperatuur bereikt zijn en voelt de vloer warmer aan, wat als comfortabel ervaren wordt. Klik hier voor meer productinformatie.

Meer informatie

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op door op onderstaande knop te klikken.