Voordelen van vloerverwarming

U kunt uw huis op zeer veel manieren verwarmen en koelen. Wilt u een comfortabel, bijna natuurlijk klimaat in huis, kies dan voor vloerverwarming en -koeling van WTH. 

Wat levert vloerverwarming van WTH u op?

  • Comfort
  • Een lagere energierekening
  • Complete vrijheid bij de inrichting van uw huis
  • Een betere gezondheid
  • Gratis koeling

Comfort

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor u een aangename warmte ervaart bij een lagere luchttemperatuur. Dit heeft een gunstig effect op de relatieve vochtigheid van de ruimte. De ruimte voelt daardoor veel behaaglijker aan dan bijvoorbeeld bij radiator- of luchtverwarming. Vloerverwarming verwarmt daarnaast uw hele vloer egaal, waardoor koude trek over de vloer tot het verleden behoort. Een warm hoofd en koude voeten is bij vloerverwarming ondenkbaar!

Een lagere energienota

Vloerverwarming is bijzonder energiezuinig. Door de gelijkmatige temperatuursverdeling en de lage watertemperatuur wordt het rendement verhoogd. Dat levert u een besparing op van circa 15% op uw energiegebruik ten opzichte van andere verwarmingsystemen! Terwijl het u ook nog eens meer comfort biedt!

Complete vrijheid bij de inrichting van uw huis

We werken de complete verwarminginstallatie in de vloer weg. Daardoor heeft u geen last van storende radiatoren aan de muur en kunt u de ruimte volledig vrij indelen.

Betere gezondheid

Ronddwarrelend stof behoort bij vloerverwarming tot het verleden. De luchtcirculatie is bij vloerverwarming immers minimaal. Geen radiatoren betekent veel minder stofnesten en u heeft geen last meer van stofschroei. Zeker ook voor mensen met allergieën of cara is dat een zeer groot voordeel.

Gratis koeling

U kunt uw vloerverwarmingsinstallatie ook gebruiken om uw huis te koelen. U moet dan wel beschikken over koud water, maar dat kan eenvoudig geleverd worden door een koelmachine of door de bron van een warmtepomp. Als u gebruik maakt van een warmtepomp hoeft alleen de circulatiepomp te draaien. Dat betekent dat u voor de vloerkoeling geen kosten maakt.

Zoek een WTH-installateur

WTH levert uitsluitend aan installateurs. Bent u particulier en op zoek naar een installateur in uw omgeving, gebruik dan de speciale zoekfunctie.