Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis is een nog jong rijksmonument in Amsterdam. In 2014 kreeg het gebouw nieuwe eigenaren die het complex omvormden tot een kantoorgebouw voor één of meerdere huurders. Het gebouwencomplex bestaat uit een aantal paviljoens die met het elkaar zijn verbonden door een stelsel van verbindingsgangen. Van Klimaatservice Holland kregen wij de opdracht om alle paviljoens van dit rijksmonument te voorzien van vloerverwarming en -koeling.

Maatwerkoplossingen

Doordat de beschikbare inbouwdiepte op de wand en de opbouwhoogte van de vloer beperkt was, kozen wij bij dit project voor de messing verdeler en om de leidingen in de vloer in te frezen. Daarbij pasten we in verschillende paviljoens ons renovatieconcept Vareno toe. Vareno is een vloeropbouwsysteem waarmee we binnen een beperkte opbouwhoogte een totaaloplossing voor verwarming, koeling, geluid en brandwerendheid en maximaal gewicht bieden.