Museum Voorlinden

In nauwe samenwerking met opdrachtgever Museum Voorlinden ontwierp Kraaijvanger Architects een gebouw dat in alle opzichten dienend is aan de kunst. Zo bestaat de langwerpige grondvorm uit natuursteen- en transparante glaswanden. De architectuur draagt op deze manier bij aan de natuurbeleving binnen.

Ook bijzonder: het kenmerkende licht van de Hollandse kust valt dankzij ingenieus afgesneden buisjes gedoseerd naar binnen. Een velum en transparant glas dak, waarin indirect LED licht is opgenomen, zorgt ervoor dat de kunstwerken zowel op minder zonnige dagen als bij avond zo natuurlijk mogelijk worden verlicht.

Maatwerk verdeler

Omdat het gebouw in alle opzichten dienend is aan de kunst, plaatsten wij op verzoek van de opdrachtgever de kunststof verdelers in de kelder, aan de onderkant van de dekvloer van de begane grond. Daardoor zijn de verdelers volledig aan het zicht onttrokken. We ontwikkelden hiervoor eerst een prototype, dat we na goedkeuring van de opdrachtgever toepasten.