Nieuwbouw duurzaam kantoor Triodos Bank in Zeist

Triodos bank bouwt in Zeist op Landgoed De Reehorst een nieuw volledig duurzaam kantoor, dat deels voorzien wordt van vloerverwarming en –koeling van WTH. Voor ons een prachtig project in samenwerking met de Bosman Bedrijven Amersfoort en TBI-zus J.P van Eesteren vanwege het duurzame karakter van dit mooie nieuwe pand. In het restaurant, de middengebieden, de toiletgroep en de kelder is vloerverwarming en -koeling toegepast op basis van onze RU-WW verdeler.

Volledig houten kern

In het bijzondere ontwerp van het Triodos-kantoor – van duurzaamheidsarchitect Thomas Rau – is de kern van het gebouw uitgevoerd in hout. Drie torens vormen samen het gebouw. Dit vanuit de wens om het gebouw demontabel te maken vanaf de begane grond én om het BREEAM Outstanding certificaat te behalen, de hoogste Europese duurzaamheidscertificering. 

Duurzame oplossingen

Het streven naar een BREEAM Outstanding-certificaat zorgt voor de meest duurzame oplossingen binnen alle stappen van het proces. Ook worden voor dit certificaat alle onderdelen en stappen van het proces vastgelegd. Op het Triodos-project gaat dit vastleggen nog een stuk verder. Alle materialen die het gebouw ingaan, worden vastgelegd in Madaster, een publieke, online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving. Het resultaat is dat straks van het gebouw een compleet materialenpaspoort bestaat. Aangezien het gebouw in 3D BIM is gemodelleerd, is het volledig duidelijk voor iedereen welke materialen er exact zijn toegepast. Van letterlijk elk onderdeel van het gebouw zijn kenmerken als afmetingen, gewicht, type en materiaal vastgelegd. “Een voorbeeld hiervan is de enorme hoeveelheid schroeven die het gebouw telt”, zegt Borreman. “Omdat ook de kern geheel van hout is, telt het totale project maar liefst circa 65.000 schroeven, uiteraard van verschillende types. Al deze schroeven staan keurig beschreven, samen met alle andere materialen, in Madaster.”

Samenwerkende partijen

Het nieuwe kantoor van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management wordt gebouwd in opdracht van Triodos Bank en projectontwikkelaar OVG Real Estate. Bouwer J.P. van Eesteren bouwt het duurzame gebouw volledig demontabel, naar een ontwerp en concept van RAU Architecten. De totale installatietechniek van het gebouw wordt verzorgd door de Bosman Bedrijven Amersfoort. 

 

Terug naar overzicht