Dé regeling waar je op kunt bouwen

In ieder jaargetijde een aangenaam binnenklimaat? Temperatuur op kamerniveau regelen? Volledig geautomatiseerd? Klinkt dit prettig? Je kunt het regelen met onze vloerverwarmingsregeling.

Met WTH kies je bovendien voor een regeling, die zorgt voor een uiterst efficiënte werking van het vloerverwarmingssysteem.

Voordelen van onze regeling:

Waarom heb je een vloerverwarmingsregeling nodig?

Vroeger beschikten woonhuizen standaard over één thermostaat, die in de woning geplaatst was. De temperatuur in de woonkamer was altijd leidend. Alleen door het open- en dichtdraaien van uw radiatoren kon u de temperatuur enigszins regelen in de overige kamers. 

Tegenwoordig kun je het binnenklimaat van de woning optimaal regelen met behulp van onze regeling. Zo zorg je bijvoorbeeld voor een constante temperatuur. En dat is natuurlijk veel comfortabeler! Met onze regeling kun je naast verwarmen ook koelen. Daarmee kun je óók in de zomer genieten van een aangenaam binnenklimaat.
En wat denk je van verwarmen op het ritme van de dag?


Hoe werkt een vloerverwarmingsregeling?

Om de temperatuur te regelen heb je een sensor nodig, die de temperatuur in een ruimte meet. In de thermostaat zit zo’n sensor. Deze sensor meet of de ruimtetemperatuur overeen komt met de ingestelde (gewenste) temperatuur op de thermostaat. Zo weet hert systeem of er warmte of koeling nodig is.
 
De verdeler (eventueel in combinatie met een circulatiepomp) zorgt voor de verdeling en de temperatuur van het water in de vloerverwarmingsinstallatie. 
 
Een vloerverwarmingsregeling zorgt voor de samenwerking tussen de verdeler, thermostaat, de warmte of koude opwekker en indien van toepassing de circulatiepomp. Bij een ideale samenwerking hiervan gebruik je het systeem zo efficiënt mogelijk. Je profiteert dan van een zo optimaal mogelijk binnenklimaat en een zo gunstig mogelijk energieverbruik.


Verwarmen én koelen op kamerniveau

Door het plaatsen van extra thermostaten in de verschillende ruimten regel je de temperatuur op kamerniveau. Denk bijvoorbeeld aan studerende kinderen, die op hun eigen kamers zelf de gewenste temperatuur kunnen instellen. 
 
Kies je daarbij voor onze bedrade UMR Eco Sense Regeling? Dan kun je daar uitsluitend mee verwarmen. Met onze uitgebreide en eventueel draadloze UMR Vario Regeling kun je ook koelen. De UMR Vario regeling is ons meest uitgebreide regeling met tal van extra functies en mogelijkheden om het binnenklimaat zo goed mogelijk in te richten. De Eco Sense Regeling is ook te upgraden naar naar de Vario regeling.


Welke thermostaat past bij jou?

Je kunt bij ons kiezen uit bedrade en draadloze ruimtethermostaten en klokthermostaten. Bij een ruimtethermostaat stel je handmatig een vaste temperatuur in. Bij een klokthermostaat kun je de thermostaat op basis van tijd instellen. Met onze busklokthermostaat kun je verwarmen op het ritme van de dag.
 
De keuze voor een bedrade thermostaat biedt voordelen ten opzichte van een draadloze thermostaat. Je hebt daarbij namelijk géén batterijen nodig. Bij een draadloze thermostaat is bovendien de kans op storingen over het algemeen groter. Stalen kozijnen, koelkasten, wasmachines, holle bakstenen met koolstof en bouwstaalnetten kunnen bijvoorbeeld de signalen blokkeren. Ook kunnen andere apparaten met dezelfde frequentie het signaal verstoren. Niet alleen de eigen apparatuur, maar ook bouwkranen en cruiseschepen (bijvoorbeeld bij grote projecten in Amsterdam) met een veel sterkere signaalsterkte dan die van de WIFI. 
 
Onze bedrade thermostaten worden gevoed door onze regeling. Onze unieke powerstealing ruimtethermostaat is onze meest toegepaste (bedrade) thermostaat, waarmee u zowel kunt verwarmen als koelen. Zodra er een afwijking in de temperatuur ontstaat zal de powerstealing ruimtethermostaat de temperatuur automatisch corrigeren. Ook zit er een energiebespaarstand op het apparaat.
 
Optioneel kun je de temperatuur – afhankelijk van de thermostaat - laten begrenzen (tegen meerprijs). Bijvoorbeeld tussen 18oC en 25oC. Bijvoorbeeld in verband met een eis van het energiebedrijf of de zorginstelling. Dit wordt dan voor levering voor je instellen. Dit is ook mogelijk voor koeling. Onze thermostaten werken uitsluitend in combinatie met onze eigen UMR regeling.    

 

Wel of geen circulatiepomp?

In de ideale situatie maakt jouw systeem gebruik van de combinatie van een regeling, thermostaat en circulatiepomp. Zo haal je namelijk het meeste rendement uit het verwarmingssysteem.
 
Je kunt gebruik maken van een hybride regeling met beveiliging. In dat geval gebeurt de volledige aansturing door de regeling (verwarmen en koelen) elektronisch. Bijvoorbeeld in combinatie met een CV-ketel, warmtepomp of stadsverwarming. De hybride regeling regelt bovendien de temperatuur van het water in de vloerverwarmingsleidingen met behulp van sensoren en een pomp.
 
Er zijn twee manieren, waarop je onze circulatiepomp kunt gebruiken:
  1. Aansturing via een interne regeling in de circulatiepomp.
  2. Aansturing via de externe UMR-regeling. Bij aansturing vanaf de externe UMR-regeling is het resultaat nog beter.

Vloerverwarmingsregeling geschikt voor iedere situatie

Met het complete vloerverwarmingssysteem van WTH kiest je voor een ultiem rendement. Maar je kunt onze regeling ook combineren met ieder ander willekeurig verwarmingssysteem. Wij zorgen dan voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking met onze regeling. 
 
Onze vloerverwarmingsregeling is geschikt voor elk type verdeler:
- laag temperatuur verdelers
- hoog temperatuur verdelers
- gescheiden systeem verdelers (met warmtewisselaar)
 
De regeling is bovendien voor verschillende warmtebronnen te gebruiken:
- CV-ketels of zonneboilers
- Stadsverwarming
- Warmtepomp installaties
- Ieder ander willekeurig verwarmingssysteem
 
Kortom, onze vloerverwarmingsregeling is zeer flexibel. Je kunt de regeling voor allerlei verschillende situaties inzetten.


Upgrade van je bestaande vloerverwarmingssysteem

Oudere vloerverwarmingssystemen maken soms (nog) geen gebruik van een regeling. Dan is de vloerverwarming bij installatie handmatig ingeregeld door een installateur via een knop op de verdeler. Maar wat zou het heerlijk zijn als u de temperatuur kunt afstemmen op de seizoenen? Als je vloerverwarmingssysteem rekening zou houden met binnenvallende zonnestralen in elke ruimte in huis. En als je een warm huis aantreft als je terugkomt van vakantie? Door je oude verwarmingssysteem te upgraden met een moderne regeling van WTH behaal je meer rendement en comfort. 
 

Op maat advies voor jouw situatie

Als consument kun je contact opnemen met een installateur waar wij mee samenwerken. 
Installateurs helpen wij graag om het optimale vloerverwarmingssysteem voor jouw project samen te stellen. Dit doen wij aan de hand van de opdracht en de bestektekeningen.
 
Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het creëren van een optimaal verwarmingssysteem voor jouw project? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met één van onze accountmanagers om over de mogelijkheden te sparren.