Verwarmen op het ritme van de dag

Een winterse dag breekt aan. U wordt wakker. Wat is het comfortabel als de vloer al warm aanvoelt als u opstaat. Als u ’s middags thuiskomt wilt u een lekkere warme woning aantreffen. U bent nog druk in de weer. Beetje opruimen, wat aan het huishouden doen en koken. 

Pas na het eten hebt u tijd om te gaan zitten, televisie te kijken of nog wat achter uw computer te werken. Als u stil zit gaat uw lichaamstemperatuur omlaag. De temperatuur van uw woonkamer mag wel een graadje omhoog. En als u ’s nachts slaapt is het juist aangenaam om een wat koelere temperatuur in uw slaapkamer te hebben.

Behaal meer comfort door te verwarmen op het ritme van de dag

Bij een optimaal ingeregelde vloerverwarmingsinstallatie reageert uw systeem op de situatie. Daarbij houdt uw systeem rekening met externe factoren. Overdag wordt de temperatuur in uw woning bijvoorbeeld beïnvloed door binnenkomende zonnestraling en de warmte van apparaten. 

‘s Nachts zijn woningen doorgaans het koudst. Als u een constante temperatuur in uw goed geïsoleerde woning wilt behouden, dan staat de verwarming voornamelijk ’s nachts aan. Bij verwarmen op het ritme van de dag kunt u de gewenste temperatuur per half uur instellen. Hierbij kunt u dus rekening houden met uw leefritme. Dit is daarom een comfortabele manier van verwarmen. 

Regel het met onze elektronische BUS ruimte thermostaat

Verwarmen op het ritme van de dag regelt u met onze universele modulaire regeling UMR2.0 in combinatie met onze elektronische BUS ruimtethermostaat (D9386) 
Deze thermostaat is voorzien van een omschakeling voor verwarmen/koelen in combinatie met de UMR2.0.

Toekomst-proof verwarmen

Verwarmen op het ritme van de dag is ook nog eens toekomst-proof verwarmen. Of u nu starter op de woningmarkt bent, studerende kinderen hebt of met pensioen bent. U bent altijd in staat om het optimale binnenklimaat in uw woning te realiseren.

Voorbeeld
Samen met uw partner koopt u uw eerste woning. Beiden hebt u een druk leven. U werkt fulltime en bent ’s avonds veel afwezig. Het is comfortabel als de vloer ’s morgens bij het opstaan en ’s avonds bij het thuiskomen lekker warm aanvoelt. En ook als de woning ’s nachts een aangenaam en energiezuinig binnenklimaat heeft. U hecht nog niet zoveel waarde aan het op kamerniveau verwarmen op het ritme van de dag. 

Als de eerste baby geboren wordt verandert dit. De moeder gaat minder werken en is doordeweeks 2 dagen thuis. De baby slaapt veel en de temperatuur in de babykamer moet perfect zijn. Als de kinderen ouder worden dan studeren ze veel op hun kamers, terwijl u ondertussen druk bezig bent met het huishouden. De kinderen hebben een andere temperatuurbehoefte dan u.

Als gepensioneerden hebt u meer tijd. U leest graag een boek en kijkt regelmatig televisie. Ook gaat u er regelmatig een lang weekend tussenuit. Wat heerlijk is het dan om in een woning thuis te komen, waarvan iedere kamer de gewenste temperatuur heeft. En waarbij u de temperatuur tijdens uw afwezigheid hebt kunnen verlagen ten gunste van uw energierekening en het milieu.