Mijn vloer wordt niet egaal warm. Ik heb koude-zones in mijn vloer. Hoe kan dit?

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Het kan zijn dat de vloer nog aan het opwarmen is. Het begin van de groep is dan warmer als het einde van de groep. Een andere oorzaak kan zijn dat de aanvoertemperatuur te hoog is ingesteld. Conform de transmissieverliesberekening wordt de installatie standaard opgeleverd met een aanvoertemperatuurinstelling van 50°C. In een enkel geval kan dit leiden tot koude-zones in de vloer, meestal bij een geringe warmtevraag. Dit komt doordat de gewenste ruimtetemperatuur dan snel is bereikt, waardoor de verwarming stopt, terwijl de rest van vloer nog koud aanvoelt. Wij adviseren u om de aanvoertemperatuur (via het thermostatisch regelelement TH7420) in te stellen op 35°C - 40°C. Hierdoor verloopt de opwarming minder snel en zal het warme water verder de vloer inlopen. Deze instelling maakt uw vloerverwarming comfortabeler en energiezuiniger. Heeft u een LT verdeler, dan kunt u op de cv-ketel te temperatuur instellen.

Conform de transmissieverliesberekening wordt de installatie standaard opgeleverd met een aanvoertemperatuurinstelling van 50°C. In een enkel geval kan dit leiden tot koude-zones in de vloer, meestal bij een geringe warmtevraag. Dit komt doordat de gewenste ruimtetemperatuur dan snel is bereikt, waardoor de verwarming stopt, terwijl de rest van vloer nog koud aanvoelt.

Wij adviseren om de temperatuur met het thermostatisch regelelement (TH7420) op de verdeler in te stellen op 35°C - 40°C. Hierdoor wordt de vloer langzamer en gelijkmatiger verwarmd en dat zorgt voor meer comfort.