Opstookprotocol

De eerste ingebruikname van je vloerverwarming

Voordat je de vloerverwarming in gebruik kunt nemen adviseren wij altijd om een droogtijd van ongeveer 6 weken na het aanbrengen van de dekvloer aan te houden. Na het natuurlijk droogproces van de dekvloer kan de vloerverwarming langzaam in gebruik worden genomen. Op de eerste stookdag zet je de kamerthermostaat (of thermostaten) in huis vragend en stel je de watertemperatuur van de vloerverwarming in op 25°C.

Afhankelijk van het type vloerverwarmingsverdeler stel je dit in op de warmtebron (raadpleeg hiervoor de handleiding van de warmtebron, of vraag je installateur om advies), of door middel van de knop op het thermostatisch ventiel van de vloerverwarmingsverdeler.

Vervolgens stelt u de watertemperatuur per dag 5°C hoger tot maximaal 50°C. Zo warmt de bouwkundige constructie langzaam op en het nog aanwezige vocht in de vloer verdampt. In het begin van de opwarming kan het lang duren voordat het effect van de thermostaatknop zichtbaar wordt op de thermometer. Dit wordt veroorzaakt door het trage opwarmen van de bouwkundige constructie. Geen reden tot zorgen dus.

Bouwvocht

Afhankelijk van de bouwperiode duurt het ongeveer één jaar voordat al het vocht uit de woning is gestookt. Droogstoken kost energie, het energieverbruik zal echter geleidelijk lager worden en stabiliseren.

Heb je vragen?