165 appartementen Hogekwartier veld 6 te Amersfoort

Vier lichte en slanke torens markeren de oostelijke stadsentree van Amersfoort. Op de kruising van de Hogeweg met het Valleikanaal hebben ze elk een eigen hoogte, variërend van 30 meter tot ruim 60 meter. Moke Architecten verzorgt het zuidelijke koppel, een hoge toren met koopwoningen en een lage toren met sociale huurwoningen. Koopmans Bouwgroep is in maart 2019 gestart met de bouw.

In deze fase worden woningen en appartementen in diverse categorieën gebouwd. De sociale huurwoningen en appartementen in opdracht van de Alliantie, de vrije sector huurappartementen in opdracht van Woonfonds en koopwoningen. De verkoop van de koopwoningen is inmiddels in volle gang. De wijk krijgt door alle nieuwbouw een beter en gevarieerder woningaanbod. Tegelijkertijd markeert de nieuwbouw van de twee woontorens Castalia en Kalliope de nieuwe entree van de stad Amersfoort vanaf de Hogeweg. Er is een belangrijke impuls aan de leefbaarheid in de wijk gegeven doordat de kansen, voor mensen die in deze fijne groene wijken Schuilenburg en Liendert willen wonen, vergroot zijn.

Duurzaam in alle facetten

Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben de bouwers te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all electric en deels BENG. Niet te vergeten duurzame deelmobiliteit via de Mobiliteitsfabriek, circulair bouwen en een duurzame inrichting van de openbare ruimte.

Comfortabel binnenklimaat voor alle bewoners

In opdracht van installateur Versan worden alle woningen uitgerust met onze laag temperatuur vloerverwarming en –koeling. Met onze Universele Modulaire regeling is het mogelijk om alle ruimtes apart te verwarmen en/of te koelen. Dit betekent een comfortabel binnenklimaat voor alle bewoners.

 

Terug naar overzicht