Bloemenveiling Plantion

In 2008 gingen Bloemenveiling Oost Nederland en Veiling Vleuten samen op in Plantion, wat in 2010 resulteerde in een nieuwe marktplaats in Ede. Dit gebouw, gelegen aan de A12-A30 is licht, maar vooral bijzonder is het duurzame karakter.

Plantion koos voor de aansluiting op het collectieve warmte- en koudeopslagsysteem van bedrijventerrein Schuttersveld. Ook is het gebouw maximaal geïsoleerd en in 2017 voorzien van 18.500 zonnepanelen. Dankzij speciale kunststof dakbedekking is bewatering van de eigen bloemen en planten (o.a. het groencentrum) met regenwater mogelijk. De waterbuffer dient als bluswatervoorziening, onder meer voor de sprinklerinstallatie in het veilingcomplex.
Vanwege de laagtemperatuur verwarming heeft WTH door het gehele complex vloerverwarming aangelegd, waardoor optimale inzet van de duurzame voorziening wordt verkregen en tevens gunstige temperatuurgradiënten en weinig luchtbeweging, welke belangrijk zijn voor het behoud van de bloemen en planten.

Het huidige pand wordt in 2018 uitgebreid met bijna 3.000 m2 kantoorruimte. Net als in 2010, verzorgt WTH, in opdracht van Lomans uit Amersfoort de vloerverwarming in het kantoorpand. 

Terug naar overzicht