Cruquius

Het Cruquius eiland heeft veel van de geschiedenis van Amsterdam meegemaakt en veel doelen gediend. Zo was het in de tijd dat het nog moerasland was een populaire smokkelroute naar Amsterdam. Met het inpolderen werd het gebied overgenomen door haven en industrie. Inmiddels transformeert de plek naar een nieuw, levendig en duurzaam woon- en werkgebied.

Groen, water en duurzaamheid

Project Cruquius Fase 1.1 Amsterdam wordt gerealiseerd door DRIES bv en ontwikkeld door Share-Energy bv in opdracht van Amvest.

Cruquius biedt comfortabel en duurzaam wonen en werken binnen de ring van Amsterdam, op een unieke karaktervolle plek aan het water. Hier wordt eigentijdse architectuur afgewisseld met gerestaureerde, historische gebouwen. Er is veel aandacht voor groen, water en duurzaamheid. Dat geldt voor zowel de kantoren als de woningen, die gebouwd worden met een lage EPC waarde en worden voorzien van groene daken en een collectief warmte/koude opslag systeem.

Uniek DRIES concept

Wij verzorgen hierbij lage temperatuur vloerverwarming en comfortkoeling in de 1.500 woningen. Samen met DRIES B.V. ontwikkelden wij het DRIES concept, waarbij onze thermisch geïsoleerde RVS verdeler wordt toegepast in een speciale kast met afleverset.
 

Terug naar overzicht