De Nieuwe Plantage

De nieuwbouw voor verpleeghuis Sint Jacob ligt aan de Plantage Middenlaan, in de historische plantagebuurt van Amsterdam. De geschiedenis van de buurt gaat terug naar de Vierde Uitleg, de stadsvergroting van 1663. Rond 1865 kwam daar het voormalige pand van verzorgingshuis Sint Jacob, dat in de loop der jaren steeds verder werd uitgebreid.

Het gebouw is in 2016 deels gesloopt en wordt nu herontwikkeld tot De Nieuwe Plantage, een hoogwaardige huisvesting voor zelfstandig wonende ouderen. Daarnaast worden voorzieningen voor het verlenen van zorg geïntegreerd en een kleinschalige verpleeginrichting voor geestelijk mindervaliden.

Comfortabele, hedendaagse jas

Het complex De Nieuwe Plantage vormt een carré met een openbare binnentuin, waarin de monumentale kapel uit 1866 het centrale punt vormt. De bebouwing heeft 7 woonlagen met in totaal 325 levensloopbestendige appartementen. Het worden twee, drie-, vier- en vijfkamerappartementen met een complete keuken en een luxe badkamer. De woonoppervlakte varieert van 58 t/m 147m².

Van installatiebedrijf Van Dam kregen wij de opdracht voor de aanleg van vloerverwarming in de appartementen. Zo krijgt de historische locatie, het domein van de oudere mens, een comfortabele, hedendaagse jas.

Terug naar overzicht