Deltion College

Dit grootschalige nieuwbouwproject met een bruto vloeroppervlak van 94.200 m² omvat een scholencomplex met een theater, sporthal, horeca en winkels. Er zijn elf onderwijsgebouwen en twee parkeergebouwen en het  combineert hoogbouw en laagbouw.

Alles behalve standaard

Het Deltion College bestaat uit eenheden voor de verschillende clusters, met ieder een eigen vormgeving en kleurstelling. De visueel losstaande gebouwen zijn met elkaar verbonden door een grote overdekte ‘boulevard’. Deze boulevard heeft een stalen draagconstructie en is volledig bekleed met glas. In de boulevard zijn bruggen aangebracht om gebouwen met elkaar te verbinden.

Bijzonder onderwijsinstituut

Het is een bijzonder onderwijsinstituut, waar jongeren worden voorbereid op het werkende leven. Een praktijkgerichte school, met verschillende gebouwen waarin de diverse studies worden gepresenteerd. Kortom: alles behalve een standaard schoolgebouw.

Hoe groot de campus van buiten ook lijkt, van binnen is de beleving persoonlijker. Er zijn kleine eenheden voor de verschillende clusters gerealiseerd, met ieder een eigen vormgeving en kleurstelling. De campus ligt aan de rand van een woonwijk.

Terug naar overzicht