Duurzame nieuwbouw voor stadhuis en stadskantoor gemeente Hengelo

De nieuwbouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het bestaande stadhuis van de gemeente betekenen een nieuwe fase voor de binnenstad van Hengelo, die een krachtige impuls krijgt door de realisatie en renovatie. Naast de impuls in de binnenstad is het ook een impuls voor de Twentse werkgelegenheid. 

Een mooie opdracht, aan ons gegund door Croonwolter&dros, die verantwoordelijk is voor de technische installatie van zowel de nieuwbouw als het renovatiedeel.
Zo voorzien wij de nieuwbouw van het stadskantoor van LT vloerverwarming en –koeling. Ook wordt in bepaalde delen van de nieuwbouw door ons plafondverwarming en-koeling toegepast.

Duurzaam

Het nieuwe stadskantoor wordt een toonbeeld van duurzaamheid. Goed geïsoleerd met driedubbelglas, LED-verlichting en warmtepompen. Bovendien komen op het dak circa 200 zonnepanelen te liggen. Samen met de zonnepanelen die al op het stadhuis liggen, levert dat 140 kilowatt aan energie op. In de toekomst wordt het stadskantoor aangesloten op het Warmtenet. De omvang van het stadskantoor is ca. 10.000 m2 en van het stadhuis ca. 12.000 m2. Ook de stadwinkel wordt onderhanden genomen. 

 

Terug naar overzicht