Fenixloods II op Katendrecht staat al lange tijd in de steigers. De honderd jaar oude loods wordt getransformeerd tot FENIXeen culturele ontmoetingsplaats en museum. Met als grote spektakel de Tornado, een futuristische trap mét uitkijkpunt 24 meter hoog.

De trap van het uitkijkpunt strekt zich uit in een geleidelijke opwaartse beweging, waarbij de treden steeds groter worden en uiteindelijk overgaan in zachte hellingen. Vanaf dit punt wordt een adembenemend panorama geboden, met uitzicht op de hoogbouw op de Wilhelminapier, het bruisende stadscentrum van Rotterdam, de kronkelende Maas en de bedrijvige haven.

Eens was de Fenix-loods op Katendrecht een indrukwekkend bouwwerk, honderden meters lang. Maar de tumult van de Tweede Wereldoorlog verwoestte een groot deel ervan, waardoor na de oorlog twee afzonderlijke delen ontstonden. Mei architects and planners gaven de oostelijke Fenix I-loods een nieuwe gedaante als appartementengebouw.

De transformatie

Op verzoek van de Stichting Droom en Daad ondergaat nu ook de 'tweede' Fenixloods een transformatie. Op de eerste verdieping zal een uitgestrekt Landverhuizersmuseum worden gehuisvest, dat het verhaal vertelt van de miljoenen mensen die via Katendrecht naar andere delen van de wereld trokken, vooral naar New York. Onder hen bevonden zich enkele toekomstige beroemdheden, waaronder Albert Einstein, Johnny Weismuller en Charlie Chaplin.

WTH in dit project

Onze opdrachtgever is (installateur) Bosman Bedrijven B.V. Wij zijn 18 juli 2023 van start gegaan met het monteren van de vloerverwarming/vloerkoeling. Er gaan in totaal 383 vloerverwarming/vloerkoeling groepen in het project, totaal 42749 meter van onze 16 x 2 buis. In het project zijn maar liefst 36 WTH kunststof verdelers toegepast met WW-module. Voor de regeling wordt een gebouwbeheerssysteem (GBS) toegepast. 

Terug naar overzicht