Pontsteiger

Pontsteiger is een uniek gebouw in de Houthaven in Amsterdam. Het gebouw dankt zijn naam aan de steiger waar hij gesitueerd is, namelijk daar waar de pont naar Amsterdam Noord aanmeert in de Houthaven.

Spectaculair gebouw

Pontsteiger is zonder meer een spectaculair gebouw. Het is 90 meter hoog, staat prominent aan het IJ en heeft een vorm die doet denken aan een (stads)poort. In het gebouw bevinden zich in totaal 318 huur- en koopappartementen. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor ongeveer 2.000 m2 commerciële ruimte. En dan komt er ook nog een haventje met 45 ligplaatsen voor boten.

Maatwerk verdeler

Alle woningen zijn voorzien van lage temperatuur vloerverwarming en -koeling. Met een bijzondere maatwerk verdeler. Tijdens het bouwproces bleek namelijk dat door regelgeving omtrent legionella preventie niet volstaan kon worden met een standaard verdeler.
We maakten deze daarom op maat, zodat we de wisselaar apart van de verdeler konden plaatsen in de warmtekast van Nuon. We monteerden de verdeler in de berging onder de WTW unit, waardoor we kunnen volstaan met een lage aanvoertemperatuur in de woningen.

Terug naar overzicht