Teylers Museum

Het Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland, gevestigd in het voormalige woonhuis van Pieter Teylers. In zijn testament liet Teylers opnemen dat zijn huis onverkocht moest blijven en dat het door een kunstenaar beheerd zou moeten worden.
Pieter Teylers Huis is daardoor altijd onlosmakelijk verbonden geweest met het museum. Enkele ruimtes van het huis behoren tot de best bewaarde historische interieurs van Nederland. Oude bouwkundige elementen die elders vaak al lang verdwenen zijn, zijn hier behouden.

Vanwege de grote historische en culturele waarde van het gebouw, heeft Pieter Teylers Huis zijn deuren geopend voor het publiek. Daarvoor was wel een grote restauratie nodig. Het Lorentz Lab, de werkruimte van Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz, maakt onderdeel uit van het huis en is in 2017 als eerste geopend.

Lichtgewicht droogbouwsysteem

De wens van de opdrachtgever was om dit rijksmonument te voorzien van vloerverwarming. Door de beperkt beschikbare opbouwhoogte kozen we hier gekozen voor ons renovatieconcept Vareno, een lichtgewicht droogbouw-systeem voor verwarmen en koelen.

Terug naar overzicht