De nieuwbouw woontorens Grotius

Op het Maria Stuartplein (voorheen bekend als Grotiusplaats) komen 2 woontorens. Van de ongeveer 655 woningen, komen er 114 betaalbare huurwoningen. Op de begane grond is plek voor kantoren, winkels en horeca en er komt een ondergrondse parkeergarage. Over de A12 komt een overkapping met veel groen om prettig van het Beatrixkwartier naar het Centrum te lopen. De duurzame gebouwen krijgen een transparante commerciële plint met onder meer horeca en dienstverlening. Kenmerkend voor de gebouwen is de spectaculaire bekroning met prachtige buitenruimtes met zicht over de stad en de zee.

Een groene buitenruimte

De torens gaan, met een hoogte van 120 en 100 meter, zichtbaar bijdragen aan de Haagse skyline. Ze krijgen een natuurlijke uitstraling omdat de gevels van natuursteen worden gemaakt. De buitenruimte van de torens kan door de toekomstige bewoners groen worden ingericht. Vanaf de torens hebben de bewoners uitzicht over de stad en het Haagse Bos. Het openbaar vervoer en uitvalswegen zijn vanuit deze locatie makkelijk te bereiken.

Samenwerken

In goede samenwerking met TBI zusjes Giesbers en J.P. van Eesteren is WTH hebben wij alle appartementen voorzien van onze nieuwe modulaire kunststof verdelers. Het project wordt medio 2022 opgeleverd.

Terug naar overzicht