Universele Modulaire Regeling

Dé regeling waar je op kunt bouwen

Voor onze vernieuwde Universele Modulaire Regeling (UMR) hebben we de allerbeste techniek en technologie uit vorige versies gebundeld in één nieuwe geoptimaliseerde versie.

De UMR2 is compact, licht in gewicht en er is geen uitbreidingsmodule meer nodig. Daardoor is de UMR2 sneller en gemakkelijk te installeren in één handomdraai.

De regeling kan bovendien eenvoudig door middel van een smart device geconfigureerd worden. De UMR2 is ook uit te voeren als elektronische regeling en is daarmee uniek in de markt!

Het resultaat is een zo optimaal mogelijk binnenklimaat, een zo gunstig mogelijk energieverbruik en een langere levensduur van het totale systeem. Dus een hoger rendement en minder CO2 uitstoot.

Maak kennis met onze nieuwe UMR2.

Direct contact opnemen
Waarom een regeling?

Waarom een regeling?

In ieder jaargetijde een aangenaam binnenklimaat? Temperatuur op kamerniveau regelen? Volledig geautomatiseerd? Klinkt dit prettig? Je kunt het regelen met onze vloerverwarmingsregeling.

Vroeger beschikten woonhuizen standaard over één thermostaat, die in de woning geplaatst was. De temperatuur in de woonkamer was altijd leidend. Alleen door het open- en dichtdraaien van uw radiatoren kon u de temperatuur enigszins regelen in de overige kamers. 

Tegenwoordig kun je het binnenklimaat van de woning optimaal regelen met behulp van onze regeling. Zo zorg je bijvoorbeeld voor een constante temperatuur. En dat is natuurlijk veel comfortabeler! Met onze regeling kun je naast verwarmen ook koelen. Daarmee kun je óók in de zomer genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Hoe werkt een regeling?

Om de temperatuur te kunnen regelen is een sensor nodig die de temperatuur in een ruimte meet. In de ruimtethermostaat zit zo’n sensor. Deze sensor meet of de ruimtetemperatuur overeen komt met de ingestelde (gewenste) temperatuur op de ruimtethermostaat. Zo bepaalt het systeem of er eventueel verwarming of koeling nodig is.

De UMR2 zorgt voor de samenwerking tussen de verdeler, thermostaat, de warmte- of koudeopwekker en, indien van toepassing, de circulatiepomp. Bij een ideale samenwerking hiervan wordt het systeem zo efficiënt mogelijk gebruikt. Het resultaat is een zo optimaal mogelijk binnenklimaat en een zo gunstig mogelijk energieverbruik. Door het plaatsen van extra ruimtethermostaten in de verschillende ruimten wordt de temperatuur geregeld op ruimteniveau.

Met de UMR2 wordt het comfort verhoogd doordat sneller wordt opgestookt met een egalere vloertemperatuur. En dat tegen een hoger rendement en dus minder CO2 uitstoot. 

Vloerkoeling in combinatie met een koudeopwekker aangestuurd vanuit de UMR2 regeling voldoet aan de nieuwe wet- en regelgeving, waaronder de BENG, TOjuli en het Bouwbesluit. De UMR2 is geschikt voor vrijwel elke thermostaat en compatibel met alle soorten bronnen, voor zowel verwarmen als koelen. 

Direct een offerte aanvragen

De vernieuwde UMR2

Alle voordelen op een rij

De vernieuwde UMR2

  • Modulair + flexibel = maatwerk
  • Geen uitbreidingsmodule meer nodig
  • Standaard mogelijkheid voor verwarmen of koelen
  • Compacter en lichter in gewicht
  • Gemakkelijk en snel monteren met kliksysteem op DIN rail
  • Eenvoudig configureren via smart device
  • Uit te voeren als elektronische regeling (optioneel)
  • Minder onderhoud en lager energieverbruik door ventielkick

Welke UMR heb ik nodig?

UMR Plus of UMR Pro

Wanneer kies ik voor UMR Pro of UMR Plus?
De keuze voor de juiste UMR is afhankelijk van het aantal
thermostaten en motoren en of er sprake is van een specifiek totaalconcept.

Gebruik onderstaande beslisboom voor de bepaling van de geschikte UMR.