De perfecte vloerverwarmingsregeling voor optimaal comfort

In ieder jaargetijde een aangenaam binnenklimaat? Temperatuur op kamerniveau regelen? Volledig geautomatiseerd? Klinkt dit prettig? U kunt het regelen met onze vloerverwarmingsregeling.

Met WTH kiest u bovendien voor een regeling, die zorgt voor een uiterst efficiënte werking van uw vloerverwarmingssysteem.

Voordelen van onze regeling:

Waarom hebt u een vloerverwarmingsregeling nodig?

Vroeger beschikten woonhuizen standaard over één thermostaat, die in de woning geplaatst was. De temperatuur in de woonkamer was altijd leidend. Alleen door het open- en dichtdraaien van uw radiatoren kon u de temperatuur enigszins regelen in de overige kamers. 

Tegenwoordig kunt u het binnenklimaat van uw woning optimaal regelen met behulp van onze regeling. Zo zorgt u bijvoorbeeld voor een constante temperatuur. En dat is natuurlijk veel comfortabeler voor u! Met onze regeling kunt u naast verwarmen ook koelen. Daardoor kunt u óók een aangenaam binnenklimaat in de zomer creëren. En wat denk u van verwarmen op het ritme van de dag?


Hoe werkt een vloerverwarmingsregeling?

Om de temperatuur te regelen heeft u een sensor nodig, die de temperatuur in een ruimte meet. In de thermostaat zit zo’n sensor. Deze sensor meet of de ruimtetemperatuur overeen komt met de ingestelde (gewenste) temperatuur op de thermostaat. Zo weet uw systeem of er warmte of koeling nodig is.
 
De verdeler (eventueel in combinatie met een circulatiepomp) zorgt voor de verdeling en de temperatuur van het water in uw vloerverwarmingsinstallatie. 
 
Een vloerverwarmingsregeling zorgt voor de samenwerking tussen de verdeler, thermostaat, de warmte of koude opwekker en indien van toepassing de circulatiepomp. Bij een ideale samenwerking hiervan gebruikt u uw systeem zo efficiënt mogelijk. U profiteert dan van een zo optimaal mogelijk binnenklimaat en een zo gunstig mogelijk energieverbruik.


Verwarmen èn koelen op kamerniveau

Door het plaatsen van extra thermostaten in de verschillende ruimten regelt u de temperatuur op kamerniveau. Denkt u bijvoorbeeld aan uw studerende kinderen, die op hun eigen kamers zelf de gewenste temperatuur kunnen instellen. 
 
Kiest u daarbij voor onze bedrade UMR Eco Sense Regeling? Dan kunt u daar uitsluitend mee verwarmen. Met onze uitgebreide en eventueel draadloze UMR Vario Regeling kunt u ook koelen. De UMR Vario regeling is ons meest uitgebreide regeling met tal van extra functies en mogelijkheden om uw binnenklimaat zo goed mogelijk in te richten. De Eco Sense Regeling is ook te upgraden naar naar de Vario regeling.


Welke thermostaat kiest u?

U kunt bij ons kiezen uit bedrade en draadloze ruimtethermostaten en klokthermostaten. Bij een ruimtethermostaat stelt u handmatig een vaste temperatuur in. Bij een klokthermostaat kunt u de thermostaat op basis van tijd instellen. Met onze busklokthermostaat kunt u verwarmen op het ritme van de dag.
 
De keuze voor een bedrade thermostaat biedt voordelen ten opzichte van een draadloze thermostaat. U hebt daarbij namelijk géén batterijen nodig. Bij een draadloze thermostaat is bovendien de kans op storingen over het algemeen groter. Stalen kozijnen, koelkasten, wasmachines, holle bakstenen met koolstof en bouwstaalnetten kunnen bijvoorbeeld de signalen blokkeren. Ook kunnen andere apparaten met dezelfde frequentie het signaal verstoren. Niet alleen uw eigen apparatuur, maar ook bouwkranen en cruiseschepen (bijvoorbeeld bij grote projecten in Amsterdam) met een veel sterkere signaalsterkte dan die van uw WIFI. 
 
Onze bedrade thermostaten worden gevoed door onze regeling. Onze unieke powerstealing ruimtethermostaat is onze meest toegepaste (bedrade) thermostaat, waarmee u zowel kunt verwarmen als koelen. Zodra er een afwijking in de temperatuur ontstaat zal uw powerstealing ruimtethermostaat de temperatuur automatisch corrigeren. Ook zit er een energiebespaarstand op het apparaat.
 
Optioneel kunt u de temperatuur – afhankelijk van de thermostaat - laten begrenzen (tegen meerprijs). Bijvoorbeeld tussen 18 0C en 250C. Bijvoorbeeld in verband met een eis van het energiebedrijf of de zorginstelling. Dit laten wij dan voor levering voor u instellen. Dit is eveneens voor koeling toepasbaar. Onze thermostaten werken uitsluitend in combinatie met onze eigen regelingen.    

 

Wel of geen circulatiepomp?

In de ideale situatie maakt uw systeem gebruik van de combinatie van een regeling, thermostaat en circulatiepomp. Zo haalt u namelijk het meeste rendement uit uw verwarmingssysteem.
 
U kunt gebruik maken van een hybride regeling met beveiliging. In dat geval gebeurt de volledige aansturing door de regeling (verwarmen en koelen) elektronisch. Bijvoorbeeld in combinatie met een CV-ketel, warmtepomp of stadsverwarming. De hybride regeling regelt bovendien de temperatuur van het water in uw vloerverwarmingsleidingen met behulp van sensoren en een pomp.
 
Er zijn twee manieren, waarop u onze circulatiepomp kunt gebruiken:
  1. Aansturing via een interne regeling in de circulatiepomp.
  2. Aansturing via de externe UMR-regeling. Bij aansturing vanaf de externe UMR-regeling behaalt u een nog beter resultaat.

Vloerverwarmingsregeling geschikt voor iedere situatie

Met het complete vloerverwarmingssysteem van WTH kiest u voor een ultiem rendement. Maar u kunt onze regeling ook combineren met ieder ander willekeurig verwarmingssysteem. Wij zorgen dan voor een zo efficiënt mogelijke samenwerking daarvan met onze regeling. 
 
Onze vloerverwarmingsregeling is geschikt voor elk type verdeler:
- laag temperatuur verdelers
- hoog temperatuur verdelers
- gescheiden systeem verdelers (met warmtewisselaar)
 
De regeling is bovendien voor verschillende warmtebronnen te gebruiken:
- CV-ketels of zonneboilers
- Stadsverwarming
- Warmtepomp installaties
- Ieder ander willekeurig verwarmingssysteem
 
Kortom, onze vloerverwarmingsregeling is zeer flexibel. U kunt de regeling voor allerlei verschillende situaties inzetten.


Upgrade van uw bestaande vloerverwarmingssysteem

Oudere vloerverwarmingssystemen maken soms (nog) geen gebruik van een regeling. Dan is de vloerverwarming bij installatie handmatig ingeregeld door een installateur via een knop op de verdeler. Maar wat zou u het heerlijk vinden als u uw temperatuur kunt afstemmen op de seizoenen? Als uw vloerverwarmingssysteem rekening zou houden met binnenvallende zonnestralen in elke ruimte van uw woning? En als u uw woning warm aantreft als u terugkomt van vakantie? Door uw oude verwarmingssysteem te upgraden met een moderne regeling van WTH behaalt u meer rendement en comfort. 
 

Op maat advies voor uw situatie

Als consument kunt u contact opnemen met een installateur waar wij mee samenwerken. 
Installateurs helpen wij graag om het optimale vloerverwarmingssysteem voor uw project samen te stellen. Dit doen wij aan de hand van de opdracht en de bestektekeningen.
 
Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van een optimaal verwarmingssysteem voor uw project? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met een van onze accountmanagers om over de mogelijkheden te sparren.