Thermostaten producten

WTH thermostaat

Met de WTH thermostaat vloerverwarming regel je de gewenste temperatuur in de desbetreffende ruimte. Als de ingestelde temperatuur hoger is dan de temperatuur die gemeten wordt, gaat de vloerverwarming aan. Is koeling beschikbaar dan zal bij een lager ingestelde temperatuur de vloerkoeling aan gaan.
Je kunt bij ons kiezen uit bedrade en draadloze ruimtethermostaten en klokthermostaten.  Dit betreft de bedrade, powerstealing en bus thermostaten en draadloze RF thermostaten.

Specificaties

Wissen
Toepassen

Productcategorie

Wissen
Toepassen

Beschikbaarheid

Wissen
Toepassen


1 - 5 van 5


1 - 5 van 5

 

Waarom een vloerverwarming thermostaat?

Een ruimte thermostaat i.c.m. vloerverwarming stelt u in staat om de temperatuur in die desbetreffende ruimte te meten en te regelen. Dit verhoogd het comfort in de ruimte waar de vloerverwarming aanwezig is.
En hiermee verbruikt u niet onnodig energie, doordat de verwarming -of koeling wordt afgeschakeld als de gewenste temperatuur bereikt is.

Hoe werkt een vloerverwarming thermostaat?

De ruimtethermostaat is voorzien van een temperatuursensor welke de ruimte temperatuur meet.
Als de ingestelde temperatuur op de thermostaat lager is dan de gemeten temperatuur, wordt er een signaal gegeven naar de WTH UMR regelaar welke de verwarming inschakelt.

Indien uw installatie ook in staat is om te koelen en de koeling is vrijgegeven en de ingestelde temperatuur op de thermostaat hoger is dan de gemeten temperatuur, wordt er een signaal gegeven naar de WTH UMR regelaar welke de koeling inschakelt.

De beste temperatuur thermostaat vloerverwarming

Als je je afvraagt: "welke thermostaat voor vloerverwarming?", dan is het antwoord op die vraag erg wisselend. Elk persoon heeft een eigen temperatuur waar hij of zij zich comfortabel bij voelt. Dit kan afhankelijk zijn : man/vrouw, leeftijd, seizoen, relatieve luchtvochtigheid, enz. Dit maakt het dat het belangrijk is dat de temperatuur nauwkeurig en in elk vertrek geregeld kan worden. Omdat woningen tegenwoordig goed geïsoleerd zijn zal een woning niet snel afkoelen. WTH adviseert daarom een nachtverlaging van maximaal 2°C te hanteren. Met deze beperkte nachtverlaging kan men overdag de vloer meer verwarmen en daardoor een hoger comfort bereiken.

Maak kennis met de vloerverwarmingsthermostaten van WTH.