Verpakkingsarm leveren

Verpakkingsarm leveren

In een wereld waarin bewustwording en duurzaamheid steeds belangrijker worden, zetten wij ons in voor een verpakkingsarme levering, omdat we geloven dat elk gebaar telt. Bij ons gaat het niet alleen om het leveren van producten; het gaat ook om het verminderen van de ecologische voetafdruk en het beschermen van onze kostbare planeet.

Onze verpakkingsarme leveringsaanpak is doordacht en doelgericht. Wij streven ernaar om overtollige verpakkingen te vermijden en te minimaliseren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en veiligheid van onze producten.

Hoe doen we dit?

Onze partners aanmoedigen
We moedigen onze partners aan door aan te geven dat de markt vraagt om een duurzamere aanpak om in de (nabije) toekomst volume te kunnen blijven maken in het leveren van onze producten. Zo dagen we onze leveranciers uit verpakkingen op voorhand al zover mogelijk te elimineren. Op deze manier proberen we patronen te breken omdat dit nog niet veel gebeurt in de branche, zeker niet bij onze (productie)partners in het buitenland. Het succes van dit proces hangt natuurlijk ook af van het type product. Wij gaan niet verder als we de kwaliteit van het product niet kunnen waarborgen. 

Pilots op eigen projecten
​Momenteel wordt het verminderen van verpakkingen voornamelijk toegepast op projecten waar we zelf de montage van doen. Dit initiatief vergt namelijk een bredere samenwerking. Daarnaast stimuleren we (onze) monteurs om bewust om te gaan met verpakkingen, door de verpakkingen terug te laten leveren zodat we deze kunnen herbruiken. 

Een pilotproject is Justus Sluisbuurt waarin 15% van de verpakkingen herbruikt zijn en 15% minder karton is gebruikt. Naast de bouwplaats van dit project plaatste ontwikkelende bouwer J.P. van Eesteren een ‘logistieke hub’ om de bouwlogistiek te stroomlijnen. WTH levert met Giesbers InstallatieGroep, groothandel Wasco en Ideal Standard, leverancier van het sanitair, materialen met minimale verpakking geleverd aan deze hub. De uitvoering van het project is daardoor duurzamer, de doorlooptijd is korter en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is relatief klein!

Assemblagepartners betrekken
Een deel van onze producten worden bij assemblagepartners geassembleerd. Onze voorkeur gaat uit naar bedrijven die veel raakvlakken hebben met onze organisatie, zoals een duurzame aanpak en het belang voor de maatschappij. Onze partners waar wij erg trots op zijn, zijn Drechtwerk en KonnecteD. Dit zijn sociale werkplaatsen waar met veel enthousiasme onze producten worden geassembleerd. De producten die door deze partijen geassembleerd worden, worden uitsluitend in herbruikbare verpakkingen tussen eigen locaties en de assemblagepartners vervoerd. Zo worden verdelerbalken in kratten vervoerd en pompen en modules in herbruikbare pallets.