voor een goede systeemintegratie tussen bron en afgifte

UMR2 – de warmtepomp regeling

De warmtepomp is de nieuwe standaard als warmte- en koelbron. Door de verschuiving naar de warmtepomp en de continue aanscherping van wet-/regelgeving is een betere systeemintegratie een steeds grotere uitdaging geworden.

Met de UMR2 van WTH voldoe je niet alleen aan de normen, maar is er net dat kleine beetje meer om een goede systeemintegratie tussen bron en afgifte te realiseren. Wij vertellen je graag hoe we dit voor elkaar krijgen.

Ontdooien & bufferen

Een buitendeel van de warmtepomp kan bevriezen bij zeer koud weer. Om schade aan het apparaat te voorkomen, is er de ontdooicyclus. Er wordt dan warmte uit de woning onttrokken om het buitendeel te ontdooien. De UMR2 kan met een Aan/Uit contact geïnformeerd worden wanneer de warmtepomp in deze modus opereert. De UMR2 stuurt dan alle vloerverwarmingsgroepen open, om de warmtepomp een handje te helpen in deze modus.

In andere scenario’s, vooral in het tussenseizoen, kan het voorkomen dat er warmtevraag uit slechts één ruimte komt. Het benodigde vermogen voor die ruimte kan minder zijn dan de warmtepomp minimaal kan leveren. In dat geval gaat de warmtepomp pendelen. Dat is niet wenselijk.

Bufferen lost dit probleem op. Door een bepaalde hoeveelheid liters aan het totale systeem toe te voegen, kan de warmtepomp wél het vermogen kwijt. Dit gebeurt vaak in de vorm van het buffervat. Maar bij WTH kan dat slimmer

UMR2 Warmtepompregelaar

De UMR2 regelaar van WTH heeft een aantal functionaliteiten die bovenstaand probleem op slimme en integrale wijze kan oplossen:

  1. Minimale AAN-/UIT-tijd
  2. Vrijgave rechten
  3. Belastingsfactoren
  4. Buffergroepen*

* deze functie vereist engineering en is op aanvraag beschikbaar.
Informeer naar de mogelijkheden bij je WTH contactpersoon.
De overige functies zijn standaard beschikbaar in de UMR2 regelaar.


Meer informatie over buffergroepen

Voordelen

Lees meer Direct een expert spreken?

Wij delen onze kennis graag

Ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief