Ga terug naar FAQ overzicht

Wat is het verschil tussen een Master/Slave en een Master/Master regeling?

Bij een Master/Slave-regeling wordt de temperatuur in de gehele woning bepaald vanuit de hoofdthermostaat, die meestal is geplaatst in de woonkamer. Alle kamers in de woning zijn afhankelijk van de temperatuur die op deze thermostaat in de woonkamer is ingesteld. Als de gewenste temperatuur in de woonkamer bereikt is, stopt het systeem met verwarmen ook als de gewenste temperatuur in de overige ruimtes nog niet is behaald. 

Bij een Master/Master-regeling heeft iedere ruimte een eigen thermostaat. Het voordeel hiervan is dat de eindgebruiker de temperatuur per ruimte kan instellen. 

Voorbeeld van een Master/Master-regeling

In een woning is in alle kamers een ruimtethermostaat aanwezig. De temperatuur op de thermostaat in de woonkamer is ingesteld op 22°C. De verwarmingsinstallatie zorgt ervoor, dat de woonkamer wordt opgewarmd tot deze temperatuur.
Uw kind vindt 22°C een beetje warm en gedijt beter bij een temperatuur van 20°C. U stelt de temperatuur in de kinderkamer daarom op 20°C in. Uw thuiswerkende partner is een echte koukleum; de temperatuur in de studeerkamer zet u daarom op 23°C. De Master/Master-regeling zorgt via de thermostaat in de woonkamer én motorgestuurde afsluiters voor de juiste temperatuur in al deze ruimtes.